Gemeente Leiden

Persbericht

Mevrouw Smits sluit haar laatste huwelijk.

Publicatiedatum: 28 november 2003

Mevrouw R.M. Smits-Clifford sluit a.s. vrijdag haar laatste huwelijk. Na meer dan 4620 paren in de echt te hebben verbonden legt zij haar functie neer.

Mevrouw Smits is ruim 27 jaar buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand geweest, uitsluitend belast met het sluiten van huwelijken. Zij was een veelgevraagd trouwambtenaar; er waren zelfs perioden dat meer dan 30% van alle huwelijksvoltrekkingen door haar werden verricht.

Vrijdag 28 november sluit mevrouw Smits om 15.30 uur het huwelijk tussen mevrouw E. Mieremet en de heer J.W.A. Swen. En dat is het laatste huwelijk dat zij sluiten zal. De voltrekking vindt plaats in de trouwzaal (Burgerzaal) van het stadhuis.

Bij wijze van ode aan mevrouw Smits zullen alle 8 ambtenaren van de Leidse burgerlijke stand aan het einde van plechtigheid in toga acte de présence geven en het glas op haar gezondheid heffen.

Het bruidspaar is van deze gebeurtenis op de hoogte gebracht.

Indien u bij deze gebeurtenis aanwezig wilt zijn kunt u zich om 15.50 uur melden in de hal voor de burgerzaal. Uiteraard is het noodzaak om absolute stilte te betrachten! Ambtenaren van de afdeling Burgerzaken zullen u naar deze gebeurtenis toeleiden.

Deze pagina is gewijzigd op 28-11-2003