Gemeente Rotterdam

Nr. 208
28 november 2003

Rapportage Boijmans van Beuningen vastgesteld

Het College van B en W heeft de rapportage over het verbouw en nieuwbouwproces van het Museum Boijmans van Beuningen vastgesteld en naar de Raad gestuurd. Juridische en bouwkundige adviseurs hebben alle relevante dossiers, besluiten en activiteiten van de afgelopen acht jaar samengevat en geanalyseerd. In de rapportage wordt geprobeerd een objectief beeld te schetsen van het gehele proces.

De algemene conclusie van de rapportage is dat veel problemen bij de verbouw en nieuwbouw van het museum zijn veroorzaakt door de bouwkundig aannemer. Naast enkele juridische en fysieke hobbels die zich voor en tijdens het bouwproces voordeden en een korte periode van onderbreking in verband met de tentoonstelling van Jeroen Bosch in 2001, heeft dit geleid tot de enorme vertraging en de overschrijding van het bouwbudget met ongeveer E 1,9 miljoen. Dat is circa 10% van de totale bouwsom.

Vanwege de omvang en complexiteit van het rapport, heeft het College de Raad voorgesteld om een schriftelijke en mondelinge vragenronde in te lassen voordat ze met de behandeling van de rapportage starten. Als de Raad er behoefte aan heeft, zal het College een informele mondelinge informatieronde organiseren.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam