Gemeente Leiden

Aanvraag ontheffing vreugdevuren

Publicatiedatum: 28 november 2003

Tijdens de komende jaarwisseling staat de gemeente vreugdevuren toe, mits daar een ontheffing voor is verleend. Tot 12 december kunnen inwoners van Leiden een ontheffing aanvragen.

MILIEU EN BEHEER - De ontheffing wordt door de brandweer verleend nadat overleg is geweest tussen brandweer, politie en de aanvrager op de locatie waar het vuur ontstoken wordt. De aanvrager moet voldoen aan alle voorwaarden die door de brandweer zijn vastgesteld. U kunt de voorwaarden waaronder de ontheffing wordt verleend en een aanvraagformulier aanvragen door een brief te sturen naar het onderstaande adres of door te bellen met de brandweer op telefoonnummer (071) 524 07 77.

Uw aanvraag voor een ontheffing kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders van Leiden, per adres Brandweer Leiden, afdeling Preventie, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.

De verleende ontheffingen worden gepubliceerd in de gemeenteberichten.

Degene die door het verlenen van de vergunning rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen kan binnen zes weken na de bekendmaking van de ontheffing op grond van de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift indienen bij het college.

Het branden van vreugdevuren waarvoor geen vergunning is verleend, kan worden bestraft met een geldboete van maximaal 225 Euro. Daarnaast kunnen de kosten van het ongedaan maken van de overtreding en eventuele schade aan eigendommen van derden op de overtreder worden verhaald.

Vreugdevuur? Alleen met een ontheffing!

Vreugdevuur? Alleen met een ontheffing! Foto: Wim van Noort

Deze pagina is gewijzigd op 28-11-2003