Ministerie van Defensie


---


---

foto: Wachtmeester Kocabas: voor geen kleintje vervaard (Fabienne Wink-Bruys)

Bokser Kocabas bereikt finale in Kopenhagen

28-11-2003

Lichtgewicht Husnu Kocabas, wachtmeester bij de Koninklijke Marechaussee, heeft in Denemarken de finale bereikt van het internationale boksgala om de Kopenhagen Cup. In de halve finale versloeg de zevenvoudig Nederlands kampioen vanmiddag de Poolse titelhouder Mariusz Koperski op punten: 18-14. In de finale van de 23ste editie van de sterk bezette Kopenhagen Cup treft de Bosschenaar de Russische kampioen Murat Krachev.

Reeds in de eerste ronde legde Kocabas de basis voor de zege. Hij liep zes treffers uit op de Pool, die een kop groter is dan de boksinstructeur van de Koninklijke Marechaussee. Met deze voorsprong op zak kon de amateur bokser de resterende ronde professioneel uitboksen. Coach Henny Mandemaker was zeer te spreken over zijn pupil: "In de kwartfinale tegen de Canadese kampioen bereikte Kokabas niet zijn normale niveau. Maar in deze partij was hij weer als vanouds. Het werd een prima partij, tactisch en technisch goed uitgebokst. Hij heeft niet meer risico genomen dan strikt noodzakelijk was om de finale te bereiken."

Morgenmiddag is de ervaren Murat Krachev zijn opponent. De Rus bereikte de finale door de Roemeense kampioen te verslaan. Coach Mandemaker ziet die finale met vertrouwen tegemoet. De Kopenhagen Cup is voor Husna Kocabas het laatste voorbereidende toernooi op de militaire Wereldkampioenschappen die begin december in Catania (Italië) plaatsvinden.