Openbaar Ministerie

28 november 2003

Familie Bradaric bedankt voor steun en vraagt om rust


Op verzoek van de familie Bradaric verspreidt het Openbaar Ministerie de volgende, door de familie opgestelde persverklaring:

Persverklaring familie Bradaric

De ouders van Maja waren niet eerder in staat om de pers te woord te staan.
Nu de begrafenis achter de rug is willen zij middels deze verklaring alle mensen informeren over wat zij de afgelopen week hebben doorstaan en willen zij hun dank overbrengen aan alle mensen, die hen de afgelopen week gesteund hebben en nog steeds behulpzaam zijn bij de verwerking van hun onmenselijke verdriet.

Wij kunnen niet onder woorden brengen hoe groot ons verdriet is en kunnen nog steeds niet bevatten wat onze lieve dochter Maja is overkomen. Maja was ons enig kind en betekende alles voor ons. We hadden het heel fijn samen hier in Nederland. De afgelopen week was een nachtmerrie voor ons. Direct na de vermissing vreesden we dat er iets mis was. De eerste dagen werden we verscheurd tussen hoop en twijfel. Toen woensdag het vreselijke nieuws kwam dat Maja niet meer in leven was stortte onze wereld volledig in.
De steun van onze familie, van de Bosnische gemeenschap, van de buren en van de school is voor ons heel belangrijk geweest. Ook hebben wij veel respect voor de wijze waarop de politie ons informeert en begeleidt. Verder willen wij met name onze huisarts bedanken, die elke dag twee keer bij ons thuis komt en ook de gezondheid van onze ouders uit Bosnië in de gaten houdt. Wij waren niet in staat de herdenkingsbijeenkomst afgelopen zondag op school bij te wonen, maar hebben gehoord hoe de leerlingen, het personeel en de kinderen ons verdriet delen.
De massale aanwezigheid bij de begrafenis en de manier waarop wij met zovelen afscheid hebben kunnen nemen van Maja is voor ons een enorme troost.
De vele steunbetuigingen uit alle delen van het land en de overweldigende hoeveelheid bloemen die Maja bij haar afscheid kreeg waren hartverwarmend.
Beide omas van Maja blijven voorlopig bij ons om ons in deze zwaarste periode in ons leven te ondersteunen.

Wij hopen dat iedereen er begrip voor heeft dat wij niet door de pers benaderd willen worden en dat wij de komende tijd voor alles rust nodig hebben.