Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties
Persbericht ministerraad
28 november 2003

Benoeming directeur-generaal voor modernisering overheid

De ministerraad heeft besloten de heer mr. A.R.A. (Lex) van den Ham voor te dragen als directeur- generaal Programma Modernisering Overheid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. De voordracht wordt gedaan door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties in overeenstemming met de minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat naar verwachting in op 15 januari 2004.

De heer Van den Ham krijgt de leiding van het programmabureau dat de aanpak van het actieprogramma Modernisering Overheid coördineert; de ministerraad heeft tevens met dit programma ingestemd. Het kabinet geeft hiermee het startschot voor ingrijpende veranderingen bij de overheid en de wijze waarop de overheid haar taken voor de burgers uitvoert.

De heer Van den Ham (47) trad in 1979 na zijn studie rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Utrecht als beleidsmedewerker Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening in dienst bij de Tweede Kamerfractie van het CDA. Van 1985 tot 2001 vervulde hij verschillende functies bij het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, waaronder directeur Financieel-Economische Zaken. Sinds februari 2001 is mr. Van den Ham plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De benoeming is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

RVD, 28.11.2003