De Unie


Achmea-CAO onderhandelingen afgesloten met eindbod

28 november 2003 - Op 25 november 2003 zijn de onderhandelingen over een nieuwe CAO afgesloten met een eindbod van Achmea. Dit eindbod leg ik neutraal aan u voor. Dit eindbod is het maximaal haalbare.

De overgangsregeling voor het invoeren van de pensioenpremie De overgangsregeling voor het invoeren van de pensioenpremie wordt gefinancierd door de werkgeverspremie van de premiespaarregeling. Dit betekent dat de premiespaarregeling definitief is vervallen. Het invoeren van een ondernemingspensioenfonds is altijd al een wens van De Unie geweest. Dit is nu gehonoreerd. Al hadden wij liever gezien dat het fonds zelfstandig zou zijn, dus niet hergefinancierd in de solidaire portefeuille.

Regeling kinderopvang
Bij de randvoorwaarden regeling kinderopvang moet u denken aan bijvoorbeeld door het invoeren van de nieuwe regeling het niet mag betekenen dat medewerkers, financieel gezien niet meer gebruik kunnen maken van de regeling. Het eindbod kunt u hier downloaden.

Harmonisering arbeidsvoorwaarden Royal & SunAlliance Naast het eindbod vindt u nog concept teksten over de harmonisering arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers werkzaam bij R&SA en Sociale Zekerheid.

Ewoud Teerink
Bestuurder


vrijdag, 28 november 2003