28/11 Meldkamer en servicecenter naar GMC

's-Hertogenbosch 28-11-2003 - .

Migratie Meldkamers brandweer, GGD en politie en servicecenter politie

Meldkamers en servicecenter naar het GMC

De migratie naar het Gemeenschappelijk Meld Centrum (GMC) aan de Gruttostraat 10 te s-Hertogenbosch is op 25 november 2003 voltooid. Deze dag verhuisden de meldkamers GGD en brandweer. De meldkamer en het servicecenter van de politie zijn een week eerder, op dinsdag 18 november, verhuisd. Het GMC is op dit moment al volop in bedrijf. Minister Remkes Van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zal het GMC op maandag 19 januari 2004 officieel openen.

Alle verhuizingen zijn rustig en zoals gepland verlopen. Zoals bij elke verhuizing zullen de nieuwe bewoners van het GMC nog even de tijd nodig hebben om te wennen aan de nieuwe omgeving, de werkplekken en de apparatuur. Ook zal de apparatuur nog op enkele plaatsen bijgesteld worden. Uiteraard zorgen de medewerkers van het GMC ervoor dat de bereikbaarheid van het alarmnummer 112 en het servicenummer 0900-8844 geen spoed, wel politie gegarandeerd is. De dienstverlening wordt de komende tijd verder geoptimaliseerd, met de voordelen van gezamenlijke huisvesting en techniek.

Het gemeenschappelijk Meldcentrum: enkele gegevens

In 2000 startten de brandweer, de GGD en de politie het project Gemeenschappelijk MeldCentrum. Dit resulteerde in 2002 tot de bouw van het GMC aan de Gruttostraat. Een gebouw dat door het architectenbureau De Twee Snoeken is ontworpen. In juni 2003 konden de eerste tien medewerkers hun intrek nemen in het gebouw. De technici zorgden ervoor dat alle apparatuur werd geïnstalleerd. Zo werd er voor ongeveer 55 km kabel in het gebouw gelegd. Ondertussen kregen de medewerkers van de meldkamers en het servicecenter cursussen over de nieuwe apparatuur. Op 18 november waren de meldkamer politie en het servicecenter klaar om te verhuizen. Op 25 november volgden de meldkamers van de brandweer en de GGD. In totaal werken nu ongeveer 110 medewerkers in het GMC.