Politie Groningen

Persberichten vrijdag 28 november 2003

Provincie Groningen 28-11-2003 -

Groningen: baldadige jongen opgepakt voor vernieling
Politieagenten zagen donderdagnacht twee jongens van 20 jaar uit Groningen boven op een geparkeerde auto staan te springen in de WA Scholtenstraat. Zij probeerden weg te komen bij het zien van de politieauto maar konden worden achterhaald. Op het bureau kregen zij een proces-verbaal.

Groningen: automobilist rijdt door na val bromfietser
De politie hield donderdagmiddag een 35-jarige automobilist uit Winschoten aan op het Damsterdiep nadat hij was doorgereden na een val van een 36-jarige bromfietser uit Groningen. De bromfietser kreeg geen voorrang van de uit de Oostersingel komende bestelauto en kon de aanrijding alleen voorkomen door vol in de remmen te gaan. Hij kwam daarbij te vallen waarbij zijn brommer beschadigd raakte en de man zelf licht gewond. Een toevallig passerende politieauto kon de Winschoter bij het verkeerslicht achterhalen. Op het bureau verklaarde de automobilist niets van het voorval gemerkt te hebben. Hij krijgt een proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

Groningen: man probeert banken op te lichten
Een bank aan de Eikenlaan waarschuwde de politie dat een 35-jarige man uit Den Haag die mogelijk in bezit was van een vals paspoort en een rekening wilde openen. Na onderzoek bleek de man eerder bij een andere bank in Hoogezand hetzelfde had geprobeerd en daar een Noors paspoort had achtergelaten. Ook in Groningen legitimeerde hij zich met een ander Noors paspoort. De man is aangehouden op verdenking van oplichting. Een onderzoek is ingesteld.

Groningen: verkeerscontroles
Op het Boterdiep en op de Kraneweg en omgeving werd donderdagavond en nacht meerdere fietsers gecontroleerd op het voeren van verlichting. In totaal werden er 32 bonnen uitgeschreven van 14 euro. Een 28-jarige taxichauffeur uit Groningen werd donderdagnacht met hoge snelheid op de Hereweg gezien. Met de lasergun werd zijn snelheid geklokt op 102 km per uur. Vanwege de overschrijding van de maximumsnelheid met meer dan 50 km per uur werd zijn rijbewijs ingevorderd. Bij een controle op de spoorwegovergang aan de Verlengde Lodewijkstraat werden donderdagochtend vier personen beboet omdat ze doorreden terwijl de spoorbomen gesloten werden. Een 14-jarig kind fietste zelfs vlak achter een net passerende trein langs. Tegen twee touringcarchauffeurs werd op het Stationsplein proces-verbaal opgemaakt omdat bleek dat de koelinstallatie van de airconditioning niet periodiek gekeurd was. Een installatie lekte en werd buiten gebruik gesteld.

BERICHTEN REGIO GRONINGEN KOMEN IN DE LOOP VAN DE OCHTEND