Politie Midden- en West Brabant

Vrouw overleden bij woningbrand

Breda, 28 november 2003

Op vrijdag 28 november 2003, net na middernacht is bij een uitslaande brand in Baarle-Nassau een vrouw om het leven gekomen. De politie heeft haar echtgenoot, een 61jarige man uit Baarle-Nassau, aangehouden op verdenking van brandstichting. De woning aan de Voorbraak brandde volledig uit.

Omstreeks 0.30 uur kreeg de brandweer een melding van een brand in de vrijstaande woning. Ter plaatse bleek dat de man buiten de woning stond. De echtgenote van de man zou nog in het pand aanwezig zijn. Rond 2.00 uur kon de brandweer het huis doorzoeken. Op de eerste verdieping troffen brandweermensen het lichaam van de vrouw aan. In de loop van de nacht wordt het stoffelijk overschot geborgen.

De woning is volledig uitgebrand en de oorzaak is nog onbekend. De brandweer van Baarle-Nassau was ter plaatse met drie voertuigen. De Unit Forensisch Technisch onderzoek van de politie Midden en West Brabant stelt een onderzoek in. De man is ingesloten en voorgeleid. Hij wordt in de loop van de ochtend nader gehoord.

Bron: Enny de Wit