Politie Friesland


Politieberichten van 27/11 (13.00 uur) t/m 28/11 (07.00 uur)

Fryslân 28-11-2003 - Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bureau Communicatie, via 0900 - 8844.

Ameland/Nes: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd Een 35-jarige automobilist uit Nes is gistermiddag om 14.00 uur aangehouden omdat hij te veel had gedronken. De man was betrokken geweest bij een aanrijding en daarom moest hij blazen. De man blies 830 ug/l, goed voor een rijverbod van 10 uur. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Damwoude: winkeldievegge aangehouden
Donderdag om 16.30 uur werd een diefstal gepleegd in een winkel aan de Conradi Veenlandtstraat. Een 26-jarige inwoonster van Appelscha had 25 tubes tandpasta in haar tas gestopt. Een getuige had dit gezien en hield de vrouw buiten de winkel aan. Hierna heeft de politie de vrouw naar het bureau gebracht. Een 36-jarige inwoner van Dokkum heeft aangifte gedaan.

Drachten: diefstal auto
Woensdag tussen 15.00 en 20.00 uur is een gele Citroen Xsara met het kenteken TD PR 56 gestolen bij een bedrijf aan de Roef. Aangifte is gedaan door een 21-jarige inwoner van Drachten.

Leeuwarden; te snel, rijbewijs ingevorderd
Donderdag om 20.35 uur werd op snelheid gecontroleerd op de Anne Vondelingweg. Ter plaatse is 80 km per uur toegestaan. Bij een 29-jarige automobilist uit Vrouwenparochie werd een snelheid van 138 km per uur geconstateerd. Hierop werd het rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: vier verdachten aangehouden na straatroof Vrijdag om 03.45 meldden zich een 21-jarige inwoner van Steenwijkerwold en een 23-jarige inwoner van Blokzijl aan het bureau aan de Gardeniersweg. Zij waren net daarvoor beroofd door vier mannen. Een agent sloeg aan op het signalement. Vervolgens is met de twee slachtoffers door het centrum gereden. In eerste instantie werd gezocht in de omgeving waar een van de verdachten woonde. Op de W. de Geeststraat werd de politie aangesproken door een jongen die zei dat hij zojuist bijna was beroofd. Het signalement kwam overeen met de zaak van de twee eerdere aangevers. De verdachten waren richting het Vliet gegaan en van daaruit naar de Willem Lorestraat. De vier werden ingesloten in een huizenblok, bij de voormalige fabriek van Van Duren. Hierop is de diensthond uit de auto gegaan. Hierop rende een persoon uit de steeg, in de handen van een agent. Omdat er nog drie verdachten zoek waren, is deze verdachte even, in handboeien, aan een lantaarnpaal vastgezet. Hierop is een politieagent het dak opgeklommen, waar hij twee verdachten aantrof. Een verdachte lag nog onder een bankje. Nadat de drie naar beneden waren gegaan, probeerde een er vandoor te gaan. Na een snelle sprint van een politieman kon ook deze verdachte worden aangehouden. Vervolgens zijn de vier verdachten overgebracht naar het bureau. Bij een van de verdachten werd de beurs aangetroffen van de inwoner van Steenwijkerwold. Drie verdachten kwamen uit Leeuwarden, allen 18 jaar, de vierde verdachte komt uit Culemborg, 19 jaar.

Harlingen: rijden onder invloed
Een 29-jarige automobilist uit Harlingen werd gisteravond om 23.50 uur gecontroleerd op de Noorderkade. De man bleek te hebben gedronken. Hij blies 270 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Wolvega: woninginbraak
Bij een woninginbraak op de Jan Brueghelstraat zijn donderdag, tussen 05.45 uur en 22.15 uur, 30 dvd's, een sporttas, een accuboor en een tiental flessen frisdrank gestolen. Men kwam binnen door een deur aan de achterzijde van de woning te forceren. De technische recherche zal een onderzoek in stellen. Een 27-jarige inwoner van Wolvega heeft aangifte gedaan.

Drachten: inbraak in school
Vrijdag om 01.40 uur werden twee agenten op de Zonnedauw aangesproken door een medewerkster van een beveiligingsbedrijf. De medewerkster was onderweg naar een melding van een inbraak in een school aan de Splitting. Samen met de medewerkster van het beveiligingsbedrijf zijn de twee agenten naar de school gereden. Bij de school aangekomen bleek dat er was ingebroken. Eén van de ramen was ingegooid en uit dit raam hingen snoeren van een computer. Er bleek een monitor te zijn gestolen. Maar na een kleine zoektocht in de omgeving van de school werd de monitor in een bosje gevonden. De technische recherche zal een onderzoek in stellen. Er moet nog aangifte worden gedaan.