Politie Gelderland-Midden

Ede; verkeersagressie beboet met 80 euro

Publicatiedatum: 28-11-2003

Een 45-jarige automobilist uit Ede moet 80 euro boete betalen of medio december bij de politierechter in Arnhem voorkomen. De man zou op 7 november een 60-jarige fietser uit Ede op de Amsterdamseweg in Ede hebben mishandeld. De twee kregen ruzie over een voorrangskwestie. Daarbij is volgens het slachtoffer een stomp in zijn maag uitgedeeld, de verdachte zegt slechts geduwd te hebben. Al met al ernstig genoeg voor de opgelegde geldboete. Betaalt de Edenaar deze niet, dan wil de politierechter hem zien.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---

Scherpenzeel; bestuurder ongeluk bleek verward

Publicatiedatum: 28-11-2003

De politie in de unit Noord (Scherpenzeel) heeft proces-verbaal op gemaakt tegen een 42-jarige inwoner uit Veenendaal. De man verloor op de Hopeseweg de controle over zijn personenauto op 4 augustus. Via de berm en als gevolg van een stuurcorrectie raakte hij in een slip en kwam hij met zijn auto bovenop een brievenbus tot stilstand. Daarna liep hij weg, nadat hij van omwonenden had gehoord dat er geen gewonden waren gevallen.

Uiteindelijk blijkt uit de verklaring van de man dat hij tijdens het ongeval nogal in de war is geweest. Mogelijk is het ongeval daar aan te wijten, zo is zijn veronderstelling. Inmiddels is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Dit is ingezonden naar Justitie.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---