Politie Gelderland-Midden

Ede; twee verdachten aangehouden voor drie autokraken
Publicatiedatum: 28-11-2003

Een 21-jarige man uit Bennekom en een 30-jarige man uit Wageningen worden door de politie verdacht van het openbreken van een aantal auto's. Ze zijn op 21 oktober omstreeks 2.30 uur aangehouden, nadat er vanaf de Kleefsehoek in Ede verdachte omstandigheden bij de politie waren gemeld. Bij de aanhouding heeft overigens een politiehond zijn uitstekende neus gebruikt, want in bossages werden uiteindelijk nog een autoradio en een schroevendraaier gevonden.

Uiteindelijk leidde politieonderzoek naar twee autoinbraken en een poging daartoe. De buit is teruggevonden en waar mogelijk terug gegeven aan de respectievelijke eigenaars. De verdachten hebben verklaringen afgelegd die in een proces-verbaal zijn verwerkt. Beiden zijn na het onderzoek in afwachting van de terechtzitting weer op vrije voeten gesteld.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---

Barneveld; dagvaarding voor schennispleger

Publicatiedatum: 28-11-2003

Een 16-jarige vrouw en haar vriendin uit Leusden hebben bij de politie op 22 september aangifte gedaan van openbare schennis in het Schaffelaarsebos in Barneveld. Op 17 november heeft de politie na onderzoek de verdachte gehoord, een 34-jarige man uit de gemeente Barneveld. Die zegt dat hij nodig moest plassen en daarvoor het Schaffelaarsebos uitgekozen te hebben. Anderen zouden daar volgens hem geen getuige van zijn geweest. In overleg met Justitie is toch besloten de man een dagvaarding uit te rijken. Op 30 januari moet hij voor de Arnhemse politierechter verschijnen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---