Persberichten - 28/11/2003

Quick blijft beschermd: het arrest van het europees hof van justitie heeft geen enkele impact op de activiteiten van quick

De Groep Quick geniet van een bescherming van haar merk QUICK voor haar restaurantdiensten en dit voor het geheel van de Europese Unie.

De beslissing van het Gerecht van Eerste Aanleg van de Europees Gemeenschappen te Luxemburg van 27 november 2003, is een beroep tegen een louter administratieve beslissing.

Inderdaad, de weigering tot inschrijving van Quick als communautair merk bedoeld in dit arrest slaat enkel op volgende producten:
- Klasse 29 : "Bereide voedingswaren, gerechten en schotels in deze klasse inbegrepen";

- Klasse 30 : "Koffie, thee, cacao, koffiesurrogaten; bereide voedingswaren, gerechten en schotels in deze klasse inbegrepen" ;
- Klasse 31 : " Bereide voedingswaren, gerechten en schotels in deze klasse inbegrepen,

en niet de restaurantdiensten inbegrepen in klasse 42.

Daarenboven geniet het merk Quick van een nationale of internationale inschrijving (OMPI) in vele landen van de Europese Unie, en in het bijzonder in Frankrijk en de Benelux, voor de restaurantdiensten.

"Het arrest van het Gerecht heeft geen enkele invloed op de restaurantactiviteiten van het bedrijf zegt Jean-Paul BRAYER, Gedelegeerd bestuurder van Quick Restaurants en President Directeur Generaal van France Quick. Hij voegt hieraan toe: "Enig voorbehoud, ik kan geen producten verkopen zoals koffie en thee onder het merk Quick. Ik was niet van plan in de komende jaren de activiteit van distributeur van voedingswaren toe te voegen aan onze hoofdactiviteit en reden van bestaan, de restauratie".

Quick voorziet niet om beroep in te stellen tegen deze beslissing.

Bron: Quick Restaurants
Provider: Euronext Brussels