Persberichten - 28/11/2003

Lotus Bakeries - Herstructurering van de productie in Nederland Akkoord over een sociaal plan

Op 17 september 2003 hebben wij een voorstel gedaan aan de ondernemings-raad om onze productie in Nederland te herstructureren. Dit hield concreet de sluiting in van de productievestiging te Amsterdam en de verhuis van de productie van Glacés van Amsterdam naar de fabriek te Enkhuizen. Daarnaast wordt de productieorganisatie in Enkhuizen aangepast zodat er een efficiënte fabriek wordt gerealiseerd met vier belangrijke lijnen voor de productie van Glacés, Mergpijpjes en Jodekoeken.

Wij kunnen u vandaag mededelen dat de onderhandelingen over een sociaal plan geleid hebben tot een akkoord tussen de vakbonden, de ondernemingsraad en de directie van Lotus Bakeries. Het geschatte aantal personen dat het bedrijf zal verlaten bedraagt 35, inclusief de personen die met vervroegd pensioen gaan vanaf 57 jaar.

De kosten van deze herstructurering worden actueel geraamd op 1,8 miljoen EUR, waarvoor de Raad van Bestuur van Lotus Bakeries besloten heeft om een voorziening aan te leggen in het boekjaar 2003. Deze bevatten de kosten van het sociaal plan, de verhuiskosten van de productie van Glacés en de vervroegde afwaardering van bepaalde activa. De uitvoering van de herstructurering zal begin 2004 starten.

Bron: Lotus Bakeries
Provider: Euronext Brussels