Ingezonden persbericht

AskNow Solutions rond eerste financieringsronde succesvol af

TILBURG, 20031129 -- AskNow Solutions, leverancier van de nieuwe generatie Intelligente Web Selfservice software, maakt vandaag bekend dat het een eerste financieringsronde met succes heeft afgesloten: het bedrijf zal een onbekend bedrag ontvangen van Technostartersfonds Zuid Nederland bv.(www.technostars.nl) AskNow! zal de investering gebruiken om de organisatie te versterken en de commercialisering uit te breiden.


AskNow Solutions bv is in november 2002 in Tilburg opgericht om web selfservice toepassingen te ontwikkelen op basis van succesvol onderzoek naar en ontwikkelingen in taaltechnologie, kunstmatige intelligentie en statistiek.

AskNow is de nieuwe generatie Intelligente Web Selfservice software voor klanten, partners, website bezoekers en medewerkers. De AskNow oplossingen worden ingezet door organisaties die de digitale communicatie met hun klanten en prospects willen verbeteren en de productiviteit van hun medewerkers willen optimaliseren. Gebruikmakend van de laatste ontwikkelingen op het gebied van taaltechnologie, kunstmatige intelligentie en statistiek stelt AskNow gebruikers in staat vragen te stellen in natuurlijke taal. AskNow is robuust voor onder andere spellingsfouten, synoniemen en afkortingen.
AskNow bepaalt de intentie van de vraag door o.a. het onderwerp en de context van de vraag te bepalen. Ook het vraagtype wordt gebruikt in de analyse van de vraag; zo gaat een 'wie-vraag' over een persoon, een 'wat-vraag' gaat over een ding en een 'hoeveel-vraag' gaat over een bepaalde kwantiteit. Hierdoor is AskNow in staat om in de meeste gevallen het enige juiste antwoord te presenteren aan de gebruiker in plaats van een lijst van mogelijke antwoorden. En ook het antwoord wordt in natuurlijke taal gegeven.
Indien AskNow niet in staat is direct de intentie van de vraag te achterhalen wordt er een dialoog met de gebruiker opgestart om alsnog de intentie te bepalen. Mocht dit uiteindelijk niet lukken dan bestaat er de mogelijkheid om de vraag per e-mail door te sturen naar de organisatie. AskNow kan omgaan zowel met gestructureerde data zoals FAQs en bestaande applicaties zoals CRM en contentmanagement, als met ongestructureerde data als PDF-, Word-, HTML- en Excel-documenten.




Ingezonden persbericht