Politie Drenthe

persberichten zondagmiddag 30 november

Assen 30-11-2003 - Nieuwsberichten Politie Drenthe

Bert Visser 0652 - 611629

De piketdienst wordt maandagmorgen om 08.00 uur overgenomen door collega Bert Peters.
Alcohol en verkeer

ASSEN - De Drentse politie heeft zaterdagnacht bij diverse verkeerscontroles 7 weggebruikers geverbaliseerd omdat ze met teveel alcohol hun auto of bromfiets bestuurden.

Een controle in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en de Duitse douane leverde twee automobilisten op die net boven de 0,5 promille zaten. Verder werden er tijdens die controle, naast 9 XTC pillen geringe hoeveelheden marihuana en hash in beslag genomen

Een 22 jarige bromfietser uit Klazienaveen liep tegen de lamp toen hij tegen middernacht op de Bladderswijk in zijn woonplaats met de bromfiets onderuit ging. Hij bleek met maar liefst 1,6 promille zijn bromfiets te hebben bestuurd.

Een 16 jarige bromfietser uit Annen raakte zaterdagavond op de Dorpsstraat betrokken bij een verkeersongeval toen hij te laat zag dat een voor hem rijdende auto afremde om rechtsaf te slaan. Hij botste er bovenop. Hij scoorde bij de ademanalyse 1 promille.

Een 53 jarige automobilist uit Hoogeveen werd zaterdagnacht op de Lomanlaan in zijn woonplaats betrapt met 0,9 promille. Het was al na twee uur toen een 66 jarige inwoner van Zuidwolde surveillerende agenten opviel omdat hij zo langzaam over de Stapelerveldweg in De Wijk reed. Hij bleek met 1,4 promille alcohol achter het stuur te zitten. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Een 32 jarige automobilist uit Almelo werd zaterdagnacht tegen 05.00 uur bij een controle op de A28 bij Meppel betrapt met 1,1 promille.

Gestolen auto gedumpt in kanaal

TAARLO / EMMEN - Het vinden van een auto in het Noord Willemskanaal bij Taarlo leidde zondagmorgen uiteindelijk tot de ontdekking van een inbraak op het industrieterrein aan de Kapitein Grantstraat in Emmen. Via de tenaamstelling kwam de politie uit bij een transportbedrijf in Emmen. Daar bleek te zijn ingebroken in een loods. Uit een geparkeerde oplegger waren twee pallets met radios leeggehaald. Naast de in Taarlo aangetroffen auto is nog een Peugeot bedrijfauto gestolen. De politie onderzoekt de zaak.

Kop / Staart

ZUIDWOLDE - Een 26 jarige automobiliste uit Beilen is zaterdagmiddag met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen nadat ze op de Zuidwoldigerweg van achteren was aangereden door en auto, bestuurd door een 20 jarige man uit Linde. Die had kennelijk niet door dat de voor hem rijdende auto afremde om rechtsaf te slaan.

Traag op autosnelweg

HOOGEVEEN - Een 59 jarige inzittende uit Hardenberg van een personenauto klaagde over pijn in haar nek bij een verkeersongeval op de A28 bij Hoogeveen. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Uit onderzoek bleek dat de 50 jarige bestuurder bij wie ze in de auto zat in botsing kwam met een auto die met zeer lage snelheid vanaf de invoegstrook de rijbaan opreed. Beide autos zijn afgesleept.

Voetgangster geschept door auto

NOORD SLEEN - Een 42 jarige voetgangster uit Noord Sleen is zaterdagavond met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het AZ in Groningen. De vrouw werd op de Zweeloerstraat, vlak voor haar huis geschept door een auto, bestuurd door een 22 jarige plaatsgenoot. Volgens hem had hij de vrouw, die overigens een witte jas droeg, niet gezien. De vrouw werd enige meters meegesleurd en klapte vervolgens met haar hoofd tegen een geparkeerde auto. De auto van de 22 jarige man is onderzocht door de afdeling verkeersongevallen analyse van de politie.

Vrachtauto met shovel gestolen

NIJEVEEN - Onbekenden hebben tussen zaterdagmiddag 12.00 uur en zaterdagnacht 02.00 uur een vrachtauto met daarop een gele minishovel gestolen uit een kapschuur aan de 3e Nijeveense Kerkweg in Nijeveen. Tot nu toe is niet bekend hoe de diefstal heeft plaatsgevonden.

Aanhouding wegens vernieling

COEVORDEN - De politie heeft zaterdagnacht rond vier uur twee inwoners van Coevorden aangehouden die hebben bekend een reclamezuil van een autobedrijf aan de Stationsstraat in Coevorden te hebben vernield. Het tweetal van 19 en 20 jaar kon via een goed signalement van een getuige worden aangehouden op de J.B. Hemelweg. Beiden zijn na voorgeleiding ingesloten.

ASSEN - de politie van Assen heeft twee zondagmorgen rond zes uur twee inwoners van 17 en 29 jaar voorgeleid en ingesloten nadat ze op de Vaart Zuidzijde door surveillerende agenten op heterdaad waren betrapt bij het afsteken van vuurwerk. Ze ontstaken het vuurwerk in een vensterbank van een woning. Door de knal sprong er een ruit. Beiden hebben hun aandeel bekend.

Gezochte personen aangehouden

EMMEN - De politie heeft zaterdag tijdens de surveillance drie mannen aangehouden die voor diverse feiten in het opsporingsregister staan.

In Emmen is zaterdag rond het middaguur op de Dordsestraat een 40 jarige man aangehouden die nog 390 Euro moest betalen en nog moest worden gehoord inzake een verduisteringzaak.

WILHELMINAOORD - Een 53 jarige man uit Wilhelminaoord liep zaterdagmiddag tegen de lamp bij een verkeerscontrole op de Heuvelenweg in Dwingeloo. Van hem stond nog een aantal vonnissen open tot een totaalbedrag van 478,50 Euro. Dat wordt waarschijnlijk nog wat meer want de man zat achter het stuur zonder rijbewijs.

ASSEN - Zaterdagnacht rond drie uur was het einde verhaal voor een 22 jarige inwoner van Assen. De man waartegen nog 14 onherroepelijke vonnissen openstonden tot een totaalbedrag van 3000 euro, kon niet dat niet betalen. Hij is ingeloten.