Ingezonden persbericht

Tiende Nexus-lezing door George Steiner

The Idea of Europe

TILBURG, 20031111 -- Op zondag 30 november 2003 geeft George Steiner de tiende Nexus-lezing getiteld The Idea of Europe. Tijd: 14.00 tot 16.15 uur. Locatie:Aula Universiteit van Tilburg


Als opmaat naar het tienjarig jubileum van het Nexus Instituut en het Nederlands voorzitterschap van de EU in 2004 zal de Europese cultuurfilosoof George Steiner zijn licht laten schijnen op de betekenis van het Europees beschavingsideaal.

George Steiner is hoogleraar in Cambridge en Geneve. Hij is een van de laatste echte homme des lettres, een briljant intellectueel die nagenoeg de hele Europese cultuur kent, en die zijn leven heeft gewijd aan 'Hitler niet het laatste woord geven in Europa'. Hij werd drietalig opgevoed en las Homerus voor hij naar de lagere school ging. Hij schreef vele boeken, waaronder In Bluebeard's Castle: Some Notes towards the Redefinition of Culture, After Babel, Real Presences, No Passion Spent: Essays 1978-1995, en zijn autobiografie Errata . Al zijn boeken zijn ook in het Nederlands beschikbaar. In 2002 voltooide hij zijn Gifford Lectures onder de titel The Grammars of Creation. Binnenkort verschijnt van zijn hand Lessons of the Masters.



Ingezonden persbericht