ASSET CONTROL INTERNATIONAL BV

Asset Control, WM Datenservice kondigen datafeed-interface aan

Asset Control en WM Datenservice kondigen datafeed-interface aan voor WM VF1

Implementatie van toonaangevende informatiebron voor Duitse effecten nu mogelijk via plug-and-work-oplossing

Beetsterzwaag, Nederland, 3 December 2003- Asset Control, een toonaangevende leverancier van integratieoplossingen voor investeringsgegevens op de financiële markt, en WM Datenservice, leverancier van de meest complete gegevens over Duitse financiële instrumenten, hebben vandaag de gezamenlijke ontwikkeling aangekondigd van de VF1-feedinterface voor databeheeroplossingen van Asset Control. Deze geautomatiseerde feedverwerking brengt het oorspronkelijke en door de leverancier ontwikkelde Duitstalige formaat van de VF1-feed in kaart, en biedt ondersteuning voor normalisering naar het Engelstalige en tussen leveranciers uitwisselbare gegevensmodel van Asset Control, dat voldoet aan industriële gegevensnormen, zoals ISO 15022.

De VF1-interface zal later deze maand aan een cliënt van Asset Control worden geleverd. Tegen die tijd zal de interface verkrijgbaar zijn als een AC SmartFeed-oplossing, de nieuwe oplossing van Asset Control voor het probleemloos laden en distribueren van gegevens. De interface zal tevens verkrijgbaar zijn als een optionele feedverwerkingsmodule voor AC Plus, het vlaggenschip onder de beheerplatformen van Asset Control.

'De ontwikkeling van deze interface voor WM-gegevens is een welkome aanvulling op Asset Controls assortiment met standaard verwerkingsprogramma's voor feeds van verschillende leveranciers', aldus Ger Rosenkamp, CEO van Asset Control. 'De brede beschikbaarheid van Duitse investeringsgegevens voor onze cliënten in Europa zal de algemene doelstelling van de standaardisering van gegevens stimuleren, en een toename mogelijk maken van de hoeveelheid gegevens die Duitsland binnenkomt en verlaat.'

WM Datenservice is een toonaangevende bron voor basisinformatie over Duitse effecten en bedrijfsactiviteiten, alsmede internationale houdstermaatschappijen. De rol van het bedrijf als bron voor effectencodering in Duitsland (ISIN-toekenning) heeft WM tevens aan het front van normaliseringsinitiatieven gepositioneerd. Daarnaast is de firma actief betrokken bij de steun die aan de Duitse effectenmarkt wordt verstrekt ten behoeve van de aanpassing van de Wet Modernisering Investeringen, die grensgerelateerde beperkingen en belastingen op investeringen in de detailhandel opheft.

'Deze samenwerking tussen WM en Asset Control geeft uiting aan onze gezamenlijke belangen bij de stroomlijning van datasystemen en de stimulering van rechtlijnige verwerking' aldus Georg Eisel, directeur van WM Datenservice. 'Wij streven net als Asset Control naar het assisteren van cliënten die zowel huidige als toekomstige gegevensnormen aan de orde willen stellen. Via deze samenwerking garanderen we dat onze gezamenlijke cliënten via een zo snel mogelijke implementatie toegang kunnen krijgen tot en gebruik kunnen maken van WM-gegevens.

Omtrent WM Datenservice

Met meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van de levering van hoogwaardige gegevens aan de financiële markt en kapitaalmarkt, biedt WM Datenservice allesomvattende informatie over nationale en internationale houdstermaatschappijen, op alle markten waarin klanten belangen hebben. De observatie van meer dan 250.000 actieve effecten leidt tot een jaarlijks volume van ongeveer 80.000 winstwaarschuwingen, 30.000 bedrijfsactiviteiten, 10.000 aandeelhoudersvergaderingen en 40.000 bestuurlijke maatregelen. WM Datenservice is een dochtermaatschappij van WM Gruppe, een groep die tevens eigenaar is van publicaties als de Boersen-Zeitung en Wirtschafts- und Bankrecht, en daarnaast seminars voor financiële beroepsbeoefenaars organiseert. Meer informatie is beschikbaar op www.wmdaten.com.

Omtrent Asset Control

Asset Control levert software en uitbestede oplossingen aan de financiële markt, die betrekking hebben op rendementsverbetering en kostenbeheersing van het beheer van investeringsgegevens, alsmede de toevoeging van zakelijke waarde aan die gegevens. Snel implementeerbare oplossingen, die gebaseerd zijn op het robuuste en betrouwbare modulaire raamwerk AC Plus, omvatten technische oplossingen, zoals AC SmartFeed, AC Business Suite-oplossingen voor risico en onderzoek, en infrastructurele oplossingen voor STP, internationale datanetwerken en het gegevensbeheer van ondernemingen.

De gegevens hebben betrekking op referenties (de security master), bedrijfsactiviteiten, uitgevers, tegenpartijen en schikkingen, historische gegevens en actuele marktgegevens. Asset Control beheert gegevens van leveranciers en interne systemen. De brede functionaliteit van het bedrijf omvat vergaring, validering, normalisering en samenvoeging tot een opgeschoonde en samengestelde verzameling 'gouden kopieën', die voldoen aan industriële normen, zoals ISO 15022.

Cliënten zijn onder andere Abbey National, ABN AMRO, Barclays Capital, Bayerische Landesbank , BBVA, Commerzbank, Dresdner Bank, Harvard Management Company, HSH Nordbank, HypoVereinsbank, ING, LCH, Robeco Groep, Santander Central Hispano, Société Générale, State Street en Union Investment, alsmede een grote internationale energiegroep. Asset Control is opgericht in 1992. Het bedrijf is een besloten vennootschap, die actief is in Londen, New York en Nederland. Voor meer informatie bezoekt u www.asset-control.com.