Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT APELDOORN


3 december 2003



Fietsster gewond door aanrijding


Een 21-jarige fietsster uit Apeldoorn is dinsdag op de kruising Arnhemseweg/De Els in Beekbergen gewond geraakt bij een aanrijding met een auto, bestuurd door een 54-jarige man uit Beekbergen.
De vrouw reed vanuit De Els de Arnhemseweg op en verleende hierbij geen voorrang aan de automobilist met als gevolg een aanrijding. De vrouw kwam ten val en werd overgebracht naar het Lukasziekenhuis waar een hersenschudding werd geconstateerd. Na behandeling mocht zij naar huis.



Vrouw loopt nekklachten op


Een 22-jarige automobiliste uit Uddel heeft dinsdagmiddag op de kruising Aardhuisweg/Amersfoortseweg bij een aanrijding nekklachten opgelopen. De vrouw reed rond 13.15 uur de Amersfoortsweg op en verleende hierbij geen voorrang aan een 41-jarige automobilist uit Apeldoorn. De vrouw uit Uddel liep door de aanrijding nekklachten op en werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.


Autokraker gepakt

De politie heeft woensdagmorgen vroeg op de Gentiaanstraat een 33-jarige Apeldoorner aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen rond 01.45 uur bij een geparkeerde auto de man lopen. Van de auto waren twee ruiten ingeslagen en de man had een wond aan zijn vinger. Onderzoek wees uit dat de Apeldoorner de auto opengebroken had en in zijn kelderbox trof de politie diverse kisten met automaterialen aan. Op sommige dozen zat bloed afkomstig van de wond aan de vinger. De politie sloot de man op in een cel voor verder onderzoek nadat een arts van de GGD naar de wond aan zijn vinger had gekeken.



Winkeldief aangehouden


De politie heeft dinsdagmiddag op de Hoofdstraat een 24-jarige man uit Den Haag aangehouden die eerder in een winkel een koffiezetapparaat had gestolen. De politiemensen gingen op zoek naar de man na een melding van de winkeldiefstal en herkenden hem aan het opgegeven signalement. De politie trof de man aan met het koffiezetapparaat in een tas. Onderzoek wees uit dat hij nog een winkeldiefstal had gepleegd.



Hennepkwekerij opgerold


De politie heeft dinsdagmiddag, na aanleiding van klachten uit de wijk, in een woning aan de Tannhauserstraat een hennepkwekerij opgerold. De politie trof rond 17.00 uur in een slaapkamer in totaal 180 planten en een installatie aan. De NUON constateerde dat illegaal stroom werd afgetapt. De 31-jarige bewoner kreeg een proces-verbaal.


Boete voor te hard rijden

De politie heeft dinsdagmiddag op de Kampsteeg in Hoog Soeren een 53-jarige bestuurster van een bedrijfsauto uit Elspeet een boete gegeven voor te hard rijden. Surveillerende agenten zagen de vrouw rond 14.45 uur vanuit Uddel de Amersfoortseweg oprijden en constateerden dat zijn 120 km reed waar 80 is toegestaan. De vrouw negeerde een stopteken en reed door. De politie sprak de vrouw op haar rijgedrag aan maar zij vond dat ze niet te hard had gereden. Zij kreeg een boete.



Snelheidscontrole


De politie heeft dinsdag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde tussen 10.15 en 12.10 uur op de Zwolseweg in Wenum Wiesel. Van de 1.035 bestuurders reden er 32 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 83 waar 50 km is toegestaan. Ook op de PWA-laan werd gecontroleerd en wel tussen 12.40 en 15.35 uur. 1.589 bestuurders passeerden de controle en van hen reden er 64 te snel. De hoogst gemeten snelheid was hier ook 83. De laatste controle was tussen 13.00 en 14.15 uur op het Kanaal Noord. Twee bestuurders kregen een proces-verbaal voor te snel rijden.



Verlichtingscontrole


De politie heeft dinsdagmorgen tussen 07.00 en 08.00 uur op de Zwolseweg en Elburgerweg de verlichting van fietsers gecontroleerd. Vijftien fietsers kregen een proces-verbaal voor het rijden zonder licht.



Einde berichten

Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --