Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht 03-12-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Brandstichting
UTRECHT- Op dinsdagavond werden twee jongens aangehouden nadat ze brand hadden gesticht. Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie de melding dat een tweetal jongens brand hadden gesticht bij een woning. De politie werd gewaarschuwd en ging op onderzoek uit. In de omgeving werden twee jongens, 14 jaar en afkomstig uit Utrecht, aangehouden en ingesloten voor verhoor. De jongens hadden uit baldadigheid het tuinmeubilair in brand gestoken.

Toezicht
UTRECHT- Op dinsdagmiddag- en avond werd er door het mountainbiketeam toezicht gehouden in de binnenstad van Utrecht. In totaal werden 112 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder fietsverlichting, fietsen in het voetgangersgebied, voorbereiden drugsgebruik en foutief parkeren.

Door agenten werd tijdens de automarkt gecontroleerd op de Sartreweg. In totaal werden 30 bekeuringen uitgeschreven voor o.a het niet dragen van de autogordel, te koop aanbieden van een auto buiten de daarvoor bestemde plaats, niet hebben van een rijbewijs, foutief parkeren en het niet kunnen tonen van het rij- en kentekenbewijs.

Op de Trumanlaan werd dinsdag een verkeerscontrole gehouden. Hier kregen 32 weggebruikers een bekeuring voor verschillende overtredingen. Een persoon werd aangehouden omdat hij nog een boete had openstaan van 300 euro.

Autodief aangehouden
UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een man aangehouden nadat hij een auto had gestolen. Omstreeks 11.45 uur parkeerde een autobezitter zijn terreinwagen op een bouwterrein aan de Walter Kollolaan. De man liet zijn autosleutels in het contact zitten. Op een gegeven moment kwam een auto het terrein oprijden en stapte hieruit een man. Deze man stapte in de auto en beide autos reden weg. De politie ging op zoek naar de autos maar deze werden niet meer aangetroffen. Een getuigonderzoek werd ingesteld en uit dit onderzoek werd duidelijk dat een 36-jarige man uit Nijmegen verantwoordelijk was voor de diefstal. Hij is ingesloten voor verhoor.

Rijden ondervloed
UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel gedronken. Omstreeks 14.30 uur werd de 22-jarige man uit Utrecht gecontroleerd op de Amsterdamsestraatweg. Onderzoek wees uit dat hij teveel had gedronken en blies op het bureau 295 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.