Politie Flevoland

Afgevallen ladingen

Almere/Swifterbant 03-12-2003 - De politie kreeg dinsdagmiddag een melding van afgevallen lading op de A6. Een vrachtwagen zou metalen platen hebben verloren. Daarna liet de politie het verkeer stoppen en ruimde de ongeveer vijftien platen op. Dinsdag aan het eind van de middag was er in Swifterbant op de kruising Dronterringweg met de Biddingweg sprake van een min of meer een afgeladen lading.

Op die kruising kwam een bestelbus en een kiepvrachtwagen met 27 ton nat zand met elkaar in botsing. Het busje was in de flank geraakt door de vrachtwagen, die op de Dronterringeweg reed en geen voorrang kreeg van de inzittenden van de bestelbus (een 51-jarige en 50-jarige man, beiden uit Opende). Het duo kwam van de Biddingweg en wilde op die kruising linksaf slaan, maar werd geraakt door de 23-jarige chauffeur uit Oss. De beide mannen uit Opende zijn respectievelijk met borst- en armletsel afgevoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis, waar één van de inzittenden na behandeling weer weg mocht.
De lading het zand - van de vrachtwagen werd met behulp van een kraan overgeladen. De bus is afgesleept, de vrachtauto kon op eigen kracht naar een loods in Swifterbant rijden.