Ingezonden persbericht

MegaSellers en Altiris kondigen samenwerking aan

VIANEN, 20031203 -- Vianen, 3 december 2003, MegaSellers en Altiris hebben een samenwerkingsverband op het gebied van beheersoftware gesloten. MegaSellers gaat zijn expertise op het gebied van zakelijke bedrijfsnetwerken inzetten om in combinatie met Altiris software veelomvattende computerbeheeroplossingen te ontwikkelen. Onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van de beheerderstool binnen drie maanden aanzienlijke besparingen in de bedrijfsvoering oplevert.


MegaSellers en Altiris gaan zich richten op oplossingen voor het vereenvoudigen van het IT management. Raymond Perridon, algemeen directeur van MegaSellers, is verheugd is over de samenwerking: "De tool maakt het beheer en de beveiliging van de PC een stuk eenvoudiger. Zo houden IT-afdelingen meer tijd over om zich op hun kerntaken te richten. Wij van onze kant kunnen klanten ondersteuning bieden bij de implementatie van de software en bij bijvoorbeeld het uitrollen van migratieprojecten."

Recente studies tonen aan dat de aanschafprijs van een computer minder dan 25% bedraagt van de totale kosten van de totale levensduur van een zakelijke PC. De beheerkosten daarentegen bedragen maar liefst 75%. De Altiris software vereenvoudigt deze beheertaken met besparingen als direct gevolg. Via de software is het mogelijk via één enkele console - op afstand - de hardware en software te beheren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
* Patch management voor het updaten van bijvoorbeeld Antivirus en Outlook.
* Migratie van Windows 2000 naar Windows XP in minuten inclusief behoud van individuele werkplekinstellingen (adressenlijst Outlook, Internet favorieten, linkshandige muis, spellingcontrole).
* Inventarisatie oplossing: welke software is op welke plek beschikbaar?
* Carbon copy met de mogelijkheid om het scherm over te nemen en te communiceren over het netwerk.

Over Altiris
Altiris levert een volledige reeks op het web gebaseerde oplossingen voor centraal en eenvoudig beheer van desktops, notebooks, handhelds en servers gedurende de gehele IT-levenscyclus. Altiris automatiseert en vergemakkelijkt IT life cycle management, verlaagt de kosten en vermindert de complexiteit met een snelle terugverdientijd. Voor meer informatie: www.altiris.com.

Over MegaSellers
MegaSellers is al meer dan 15 jaar leverancier van computers, netwerken, printers, accessoires, software en supplies aan het MKB in Nederland. MegaSellers heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een specialist op het gebied van het opzetten, beheren en implementeren van bedrijfsnetwerken. Voor meer informatie: www.megasellers.nl




Ingezonden persbericht