Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum  27 november 2003                                              
                                                                     
Van     / afdeling Communicatie                                      

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Man aangehouden voor mishandeling

Gisteravond is op het Joris Ivensplein een 31-jarige man uit Ramstein-Miesenback (Duitsland) aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor een 43-jarige Nijmegenaar geslagen te hebben op de Nieuwe Markt. De Duitse man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt.


Diefstal uit woning

Vannacht is ingebroken in een woning aan de Eerste Oude Heselaan. Uit de woning werden een computer, toetsenbord en koffer weggenomen. De 28-jarige eigenaresse deed aangifte.

Getuigenoproep doorrijden na aanrijding A73
Vanmiddag rond 14.30 uur heeft op de A73 richting Venlo, tussen A326 en de Van Boetbergweg, een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een vrachtauto. De personenauto, een grijze Mercedes, is rijdend over de rechter rijstrook, komende uit de richting Weurt en gaande in de richting van Venlo, in de linkerflank aangereden door een passerende vrachtauto. Hierdoor raakte de 73-jarige bestuurster de macht over het stuur kwijt en is uiteindelijk tegen de vangrail tot stilstand gekomen met de neus in tegengestelde rijrichting. De bestuurster liep geen letsel op.

De politie verzoekt getuigen om zich te melden via het politietelefoonnummer 0900-8844.


Blik op veilig - Snelheidscontroles

Gisteravond is tussen 19.15 uur en 22.05 uur op de Groesbeekseweg een snelheidscontrole gehouden waarbij 929 voertuigen zijn gecontroleerd. Hiervan reden 83 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 91 km/h.

Op de Heyendaalseweg reden gisteravond tussen 19.25 uur en 22.00 uur 25 van de 538 passerende voertuigen te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/h.
De maximum snelheid op bovenstaande wegen is 50 km/h.



District Tweestromenland


Heilig Landstichting - Verkeerscontrole
Gisteren is op de Nijmeegsebaan van 16.30 uur tot 19.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Er zijn onder meer bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel en het rijden met kapotte verlichting. Bij drie personen is het rijbewijs ingevorderd. Bij 70 personen is een blaastest afgenomen. Drie personen bleken te veel alcohol te hebben gedronken. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Een achttal agenten is bij de controle ingezet.

Voor vragen over bovenstaand bericht kunt u contact opnemen met Brenda van der Pal. Tel: 06-53 22 01 57.



District De Waarden


Zaltbommel - politie treedt op bij onjuist fietsgedrag
De politie treedt de komende tijd repressief op tegen fietsers die tegen het verkeer inrijden en daarbij naast zichzelf ook het overige verkeer in gevaar brengen. Om een lange fietsroute te vermijden blijken groepen jongeren de laatste tijd steeds vaker over de van Heemstraweg, tussen verkeersplein Alem en Zaltbommel, tegen het verkeer in te fietsen.
De bekeuring bij overtreding van het niet volgen van de juiste rijrichting kan variëren van 23 euro (voor fietsers) tot 34 euro (bromfietsers).



Zaltbommel - Ongeval met letsel

Gisteravond rond 19.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Maas en Waalweg. Een 47-jarige automobilist reed over de kruising Maas en Waalweg met de Nederhemertsekade, komende uit de richting van de Molenstraat in Nederhemert. Hij verleende op de kruising geen voorrang aan de van rechts komende 47-jarige bestuurster. Hierdoor ontstond een aanrijding. De man is in verband met beknelling door de brandweer uit het voertuig geknipt en is met onbekend letsel vervoerd naar het Groot Zieken Gasthuis in Den Bosch.

Dreumel - Ongeval met letsel
Vanmorgen rond 7.00 uur heeft op de Van Heemstraweg een aanrijding plaatsgevonden. Een 48-jarige automobiliste reed met haar voertuig over de Maasdijk, komende uit de richting van Alphen. Zij verleende op de kruising met de Van Heemstraweg geen voorrang aan een 43-jarige motorrijder die op de kruisende voorrangsweg reed. Hierdoor ontstond een aanrijding. De man is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Den Bosch.

Culemborg - Diefstal auto
Vanaf de Havendijk is vannacht een blauwe Volkswagen Golf Variant met het kenteken
74-HG-TZ gestolen. De eigenaar deed aangifte.


Zaltbommel - Woninginbraak

Vannacht is ingebroken in een woning aan de Gamerschestraat. Via het forceren van een raam is toegang tot de woning verschaft. Een computer werd uit de woning weggenomen. De 57-jarige eigenaar deed aangifte.

Culemborg - Illegaal vuurwerk

Gisteravond hebben agenten een 16-jarige jongen uit Culemborg aangehouden op de Valerialaan voor het in bezit hebben van vuurwerk. De jongen is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt. Hij bleek recentelijk al eerder te zijn aangehouden voor het illegaal afsteken van vuurwerk. De jongen is doorverwezen naar bureau HALT.


Tiel - Diefstal uit woning

Tussen woensdagmiddag 13.00 uur en donderdagmorgen 11.30 uur is ingebroken in een woning aan de Hanzehof. Via het forceren van een raam is toegang tot de woning verschaft. Een videorecorder, wekkerradio, cd-speler, 3 geluidsboxen en een cassettedeck werden uit de woning weggenomen. De 48-jarige eigenaresse deed aangifte.



Blik op veilig - Gordelcontrole Culemborg
Gisteren heeft het team Verkeershandhaving een gordelsurveillance uitgevoerd op de Stationsweg. Motoragenten bekeurden in totaal 15 automobilisten voor rijden zonder gordel. Het boetebedrag voor rijden zonder gordel is een standaard bedrag van 40 euro.




Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --