NEDERLANDS POLITIE INSTITUUT

NPI: B.R. Visser nieuwe voorzitter Raad van Hoofcommissarissen

Hoofdcommissaris B.R. (Bob) Visser (52), korpschef van de Regiopolitie Kennemerland, is sinds gisteravond (4 december) voorzitter van de Raad van Hoofdcommissarissen. Hij volgt M.A. (Minze) Beuving op, korpschef van het Korps Landelijke Politie Diensten, in verband met diens benoeming als bevelhebber van de Koninklijke Marechaussee per 1 januari 2004.

De heer Visser is sinds 1973 werkzaam bij de politie. Hij vervulde vanaf die tijd tot 1997 diverse functies bij de Gemeentepolitie Amsterdam, later Regiopolitie Amsterdam-Amstelland. Visser was onder andere chef stafbureau korpsleiding, districtschef in de Staatsliedenbuurt, Amsterdam-West en Amsterdam Centrum, en chef van de Centrale Recherche. Daarnaast was hij actief als commandant grootschalig politie-optreden.

Op 1 januari 1997 werd Visser benoemd tot korpschef van de Regiopolitie Kennemerland. Van 1 januari tot 1 juli 2003 was hij project-directeur generaal Beveiliging en Crisisbeheersing bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De heer Visser heeft als nevenfuncties: lid Curatorium Nederlandse School voor Openbaar Bestuur, Voorzitter historische verzameling Nederlandse Politie en voorzitter Wild Beheer Eenheid Zaanstreek e.o.

In zijn functie als voorzitter van de RHC is de heer Visser lid van het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing, bestuurslid van het Nederlands Politie Instituut en bestuurslid van het Ien Dalesfonds (stimuleringsfonds basispolitiezorg).


---

Noot redactie (