EDS en Telindus nemen samen honderd medewerkers aan vóór eind maart 2004

Outsourcingcontract met de Vlaamse Overheid en verdere investeringen bij Telindus creëren nieuwe banen

Heverlee en Mechelen, 5 december 2003 - EDS België en Telindus kondigen aan dat zij voor het einde van het eerste kwartaal 2004 samen ongeveer honderd nieuwe medewerkers in België gaan aannemen. Dit is een gevolg van de recente 5-jarige overeenkomst met de Vlaamse Overheid voor de levering van ICT-diensten. Binnen deze overeenkomst levert het consortium EDS-Telindus vanaf 1 maart 2004 een breed pakket aan diensten met betrekking tot applicatieontwikkeling en -onderhoud, netwerk-, beveiligings- en gebruikersondersteuning, en de verdere ontwikkeling en integratie van de ICT-infrastructuur.

De gezochte profielen zijn voornamelijk project en program managers, consultants (onder andere Oracle E-Business Suite, Peoplesoft, integratie, security), specialisten op het gebied van document management systemen, systems administrators Unix en Windows NT, database administrators Informix, en ervaren Java-ontwikkelaars en -architecten. Zij vormen een versterking van het team dat de Vlaamse Overheid ondersteunt én zullen worden ingezet op nieuwe projecten. Voor het vinden van geschikte kandidaten vindt zorgvuldig overleg plaats met EDS Nederland.

"Op dit ogenblik gaat een groot deel van onze aandacht uit naar een soepele overname van de dienstverlening", aldus Eric Van Bael, Algemeen Directeur van het EDS-Telindus Consortium. "Het gaat echter om veel meer dan alleen de overname van de huidige diensten. Het nieuwe contract omvat een volledige hernieuwing van processen, diensten en service levels. Hiervoor zoeken we sterke specialisten die in flexibele teams kunnen werken."

De Belgische tak van Telindus neemt daarnaast extra medewerkers aan voor het verder uitbreiden en optimaliseren van bestaande diensten zoals project management, service level management, consultancy, verkoop en ondersteunende diensten (voornamelijk "first line"-ondersteuningsdiensten). Bovendien wil Telindus verder investeren in nieuwe gebieden zoals mobility, storage, security, e-government en de verdere uitbouw van kennis inzake de convergentie van applicaties en netwerken. Deze investeringen moeten de basis leggen voor de geplande groei in 2004.

Over EDS
EDS, 's werelds meest ervaren dienstverlener op het gebied van outsourcing, maximaliseert het rendement voor zijn klanten op basis van een rendabel en hoogwaardig servicemodel. De kern van de dienstverlening bestaat uit informatietechnologie- en business process outsourcing (BPO), alsmede diensten om de IT-omgeving te transformeren. EDS kent twee dochterbedrijven: organisatieadviesbureau A.T. Kearney en UGS PLM Solutions, specialist in software voor productontwerp en productielijn-management. Met een jaaromzet van $21,5 miljard in 2002 staat EDS op de 80e plaats in de Fortune 500. De aandelen van EDS worden verhandeld op de beurzen van New York (NYSE: EDS) en Londen. Kijk voor meer informatie op www.eds.com of www.eds.nl.

Over Telindus
De Telindus Groep (Euronext Brussel: TEL) biedt totaaloplossingen op het gebied van vaste en mobiele netwerken aan zowel operators als enterprise-organisaties. Naast netwerkintegratie levert Telindus managed services en consultancydiensten. Het bedrijf is tevens producent van breedband access- en videosurveillance-oplossingen. Telindus' expertise strekt zich uit over alle data- en telecomgebieden: Local Area Networks (LAN), Metropolitan Area Networks (MAN), Wide Area Networks (WAN), Virtual Private Networks (VPN), netwerktoegang , informatiebeveiliging en applicaties zoals Voice over IP (VoIP) , Unified Messaging (UM) en Videosurveillance.
Telindus is in 1969 in België opgericht. Momenteel werken er in Europa en Azië 2300 mensen verdeeld over 15 landen. In Nederland heeft Telindus vestigingen in Utrecht en 't Harde. Meer informatie is te vinden op www.telindus.nl.



Ingezonden persbericht