Ingezonden persbericht


Mediaberichten 5 december

Datum: 5-12-2003 Plaats: Regio

Politie bekeurt scholieren

Regio -- Op verschillende plaatsen in Venlo, Tegelen en Horst heeft de politie vrijdagmorgen weer schoolgaande fietsers gecontroleerd. Ook nu weer waren er een tiental die zonder licht reden en bekeurd zijn. De controles worden de komende weken vrijwel dagelijks gehouden.
Bromfietsers bekeurd

Swalmen -- Bij een bromfietscontrole op de Turfheide heeft de politie vrijdagmorgen van de 20 bremfietsers er 5 bekeurd. Zij kregen boetes omdat ze hun tweewieler hadden opgevoerd (4x) of zonder helm reden (1x).
Gearresteerd wegens openstaande boetes

Roermond -- De politie heeft vrijdagmiddag een 26-jarige man uit Roermond direct gearresteerd toen hij naar het politiebureau kwam. De man kwam daar omdat hij nog een geldboete moest betalen. Maar omdat hij geen geld heeft én nog voor 7 verschillende feiten boetes heeft of een vervangende hechtenis van 48 dagen, kon hij direct blijven. Waarvoor de man de straffen heeft is niet bekend.

25 Dronken bestuurders betrapt

Regio -- Afgelopen week heeft de politie opnieuw vele tientallen weggebruikers gecontroleerd op alcohol gebruik. En ook deze keer waren er automobilisten die met een (soms fikse) slok op toch achter het stuur zaten. Behalve geldboetes van 190, 00 euro of een proces-verbaal kregen zij rijverboden tussen de 1 en 17 uur en zijn 5 automobilisten direct hun rijbewijs kwijtgeraakt. De controles zijn gehouden in Susteren, Roermond, Tegelen, Venlo, Swalmen, Horst, Montfort, Echt, Venray, Weert en Kessel-Eik.

Een 34-jarige man uit het Poolse Chelchy is woensdagmiddag in Horst betrapt met 3 promille alcohol (terwijl 0,5 is toegestaan). Zij rijbewijs is ingevorderd en behalve het proces-verbaal kreeg deze man een rijverbod van 17 uur. En 59-jarige man uit Leeuwarden is dinsdag in Venray betrapt. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur en een proces-verbaal. Omdat de man bijna ieder jaar wordt betrapt met alcohol op achter het stuur is er een procedure gestart om zijn geschiktheid als chauffeur te onderzoeken.