Vlaamse overheid

Op voorstel van Vlaams leefmilieuminister Ludo SANNEN keurde de Vlaamse regering, na het advies van de Raad van State, definitief het besluit goed waardoor op Vlaams niveau een reguleringsinstantie voor drinkwater komt.

De reguleringsinstantie moet toezien op de bedrijfs- voering van de verschillende Vlaamse drinkwater- maatschappijen. "Die bedrijfsvoering is op dit moment allesbehalve duidelijk," zegt minister Sannen. "En dat ligt mee aan de basis van de verschillende prijzen bij de Vlaamse drinkwatermaatschappijen." De regulerings- instantie moet zorgen voor meer harmonisering en transparantie in de drinkwatersector. Dit kan door advies te geven over een algemeen verkoopreglement en door een vergelijking te maken van de kostenstructuur en de boekhouding van de drinkwatermaatschappijen.

Het besluit regelt de aanwerving van een dagelijks bestuur voor de reguleringsinstantie voor drinkwater. In die raad van bestuur zetelen naast de voorzitter drie vaste leden. De minister wil in de toekomst de taken van de reguleringsinstantie uitbreiden voor de gehele waterketen (drinkwatervoorziening en afvalwater- zuivering), zodat binnen eenzelfde rivierbekken bij de productie van drinkwater en de zuivering van afvalwater beter rekening kan gehouden worden met de beschikbaarheid en de kwaliteit van het grondwater en het oppervlakte- water.

persinfo : Ron Hermans, woordvoerder van minister Sannen - tel. 02 553 27 12
e-mail: persdienst.sannen@vlaanderen.be

De persconferenties van de Vlaamse regering kunnen worden beluisterd op: www.vlaanderen.be/persconferenties


---