GLAXOSMITHKLINE

GlaxoSmithKline ontvangt prijs voor aanpak tropische ziekten


Zeist, 5 december 2003 - Topman J.P. Garnier van GlaxoSmithKline heeft een prijs gekregen van The American Society of Tropical Medicine and Hygiene .
De internationale onderzoeksgedreven farmaceutische onderneming ontvangt de prijs als erkenning voor de inzet en investering op het gebied van de bestrijding van tropische ziekten wereldwijd. GSK krijgt een eervolle vermelding voor haar essentiële bijdrage aan gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Die bijdrage is uitgesplitst over 3 niveaus. In de eerste plaats gaat het om investering in onderzoek en ontwikkeling voor de aanpak van tropische ziekten die ontwikkelingslanden teisteren. Daarnaast hanteert GSK preferential pricing -sterk gereduceerde prijzen speciaal voor ontwikkelingslanden- voor haar aids remmers, antimalariamiddelen en vaccins. En in de derde plaats initieert het bedrijf gemeenschapsprojecten die een effectieve gezondheidszorg ter plaatse stimuleren.
Dr. William Petri, Voorzitter van de ASTMH, heeft de prijs uitgereikt.

DUURZAME VERANDERING ALLEEN DOOR SAMENWERKING
Eén van de grootste en langdurigste projecten onderneemt GSK samen met de Wereldgezondheidsorganisatie, de WHO. Het programma heeft tot doel om in het jaar 2020 volledige uitroeiing te bewerkstelligen van de verschrikkelijke infectieziekte lymfatische filariasis . LF, ook wel elefantiasis genoemd, is één van hoofdoorzaken van invaliditeit en verminking in de wereld. GSK levert net zoveel gratis albendazol tabletten als nodig om LF te elimineren. Op dit moment heeft de onderneming 240 miljoen behandelingen gedoneerd aan 38 landen.
Inmiddels zijn circa 100 miljoen mensen behandeld en diverse landen hebben een scherpe daling vastgesteld van het besmettingsniveau. 'Een blijvende verandering in de strijd tegen ziekten van ontwikkelingslanden zoals HIV/ aids, tuberculose en malaria, is alleen mogelijk via partnerschap en samenwerking', aldus J. P. Garnier.

OVER GLAXOSMITHKLINE
GSK is een internationaal opererende, onderzoeksgedreven farmaceutische onderneming. Het bedrijf legt zich toe op onderzoek en ontwikkeling van unieke geneesmiddelen die patiënten in staat stellen om een actiever leven te leiden, zich beter te voelen en langer te leven.
De bedrijfsmissie luidt: our global quest is to improve the quality of human life by enabling people to do more feel better and live longer.

VOOR MEER INFORMATIE KUNT U ZICH WENDEN TOT:
GlaxoSmithKline BV
Mevrouw S. Doornweerd, arts
Head Corporate Communications
Telefoon: 030 - 693 84 17


05 dec 03 10:55