Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 december 2003

Aanrijding onder invloed

Automobilist rijdt tegen lichtmast en reed daarna door. Hij verkeerde onder invloed van alcohol

Rijssen

Op donderdag 4 december omstreeks 23.35 uur reed een 21-jarige Almeloër in zijn auto over de Dokter Stokkerstraat. Net voor de kruising met de Molenstalweg meende hij iets op de weg te zien waarop hij aanzijn stuur trok en naar links uitweek. Vervolgens schoot hij met zijn auto de stoep op en raakte een lichtmast. Daarna reed hij verder. Via een getuige kwam de politie de veroorzaker op het spoor. Hij werd op de Reggesingel aangetroffen.Er werd bij hem alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,29 o/oo. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 6 uur en een dagvaarding. (bps: 03-158087/073)

Automobiliste rijdt fietser aan

Bij een aanrijding tussen een auto en een fietser raakte de fietser gewond

Almelo

Op donderdag 4 december omstreeks 09.45 uur rijdt een 29-jarige Almelose automobiliste over de Wiekslagen. Op de kruising met de Leemslagenweg verleent zij geen voorrang aan de voor haar van links over het fietspad naderende 15-jarige Almelose fietser. De fietser werd met voor behandeling van een gescheurd oor naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-157708)

Jongen aangereden

Een jongen steekt lopend ineens de straat over en wordt aangereden door een auto

Rijssen-Holten

Op donderdag 4 december omstreeks 17.13 uur staan twee jongens ter hoogte van de bushalte aan de Haarstraat. Een van hen, een 8-jarige jongen uit Rijssen steekt plotseling de straat over. Op datzelfde moment nadert een 28-jarige Rijssense automobilist, gaande in de richting van het centrum. Hij probeert vergeefs nog een aanrijding te voorkomen door uit te wijken naar links en krachtig te remmen. Het jongetje raakt door de aanrijding gewond aan zijn enkel en wordt naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (bps: 03-157936)

Winkeldiefstal onder bedreiging

Bij een winkeldiefstal worden getuigen door een man bedreigd met een mes en op afstand gehouden

Almelo

Op donderdag 4 december omstreeks 16.06 uur vindt een winkeldiefstal plaats bij een winkel aan de Rosa Luxemburgstraat. Personeel ziet hoe een man, die deel uitmaakt van een groepje van drie mannen, een stuk worst in zijn kleding verstopt. Het drietal wordt daarop in de gaten gehouden en als ze bij de kassa wat andere goederen afrekenen, spreekt de bedrijfsleider de eerstgenoemde persoon aan. Deze loopt op zijn maten af en pakt bij een van hen een stuk kaas achter de jas vandaan en geeft dit aan de bedrijfsleider. Vervolgens pakt hij onder de kleding van de derde persoon een mes. Terwijl hij dit mes voor zich houdt loopt hij op het personeel en de bedrijfsleider af om hen zodoende op afstand te houden. Vervolgens ziet hij kans zich uit de voeten te maken, alsmede een tweede man. De derde man wordt daarop door stadstoezichthouders aangehouden. Dit betreft de persoon die de kaas achter zijn jas had. Hij is voor nader verhoor in verzekering gesteld en opgesloten. (bps: 03-157907)

Beroving met geweld

Bezorger wordt overvallen en onder bedreiging van een pistool beroofd van zijn geld

Nijverdal

Op donderdag 4 december doet een 21-jarige man uit Nijverdal aangifte van beroving met geweld. Hij is op dinsdag 2 december omstreeks 20.00 uur op weg om een maaltijd te bezorgen bij een adres aan de Venkel. Als hij zijn bromfiets daar stalt wordt hij van achteren vastgegrepen en naar een donkere plek gesleurd. Daar wordt hem onder bedreiging van een pistool door twee personen zijn portemonnee afhandig gemaakt. Vervolgens zijn de daders er vandoor gegaan, zonder dat de 21-jarige een goed signalement van hen had. De politie stelt een nader onderzoek in. (bps: 03-157832)

Aangehouden na intimidatie

Automobilist snijdt andere automobiliste meerdere malen nadat zij volgens hem niet op tijd naar rechts reed

Holten

Op donderdag 4 december meldde een 26-jarige Enschedese vanuit haar auto dat zij door een medeweggebruiker van de weg was gedrukt. Beide personen bevonden zich op dat moment op de parkeerplaats De Bolder aan de A1. Aangeefster bleek erg overstuur en vertelde dat zij vanaf Arnhem achterna was gereden door de andere automobilist, een 49-jarige Rijssenaar. Hij had haar daarbij meerdere keren gesneden en van de weg 'gedrukt'. Ze was daarbij ternauwernood aan een aanrijding ontsnapt. De 54-jarige erkende dat hij kwaad was op de vrouw, omdat ze volgens hem onnodig links was blijven rijden. De verdachte werd hierop aangehouden. Na verhoor kon hij het bureau weer verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-158012)

Verkeerscontroles

Gecombineerde verkeerscontroles

Almelo

Op donderdag 4 december werd op twee locaties een verkeerscontrole gehouden. 19.15-21.00 uur Ootmarsumsestraat/Sluiskade: Hier werden zowel automobilisten als bromfietsers gecontroleerd. In totaal werden 50 PV's opgemaakt: 29x onjuiste/geen verlichting, 13x geen gordel en 8x voor diverse technische en administratieve overtredingen. 21.45-22.30 uur Nieuwstraat: in totaal 28 PV's. waarvan 13x onjuiste/geen verlichting; 5x geen gordel, 4x geen helm, 4x constructiesnelheid bromfiets en 2x overige overtredingen. (bps: 03-158062)

Opnieuw aanhouding op signalement

Er is een tweede persoon aangehouden wegens diefstal. De reeds eerder aangehouden verdachte gaat vrijuit

Almelo

Op maandag 1 december werd een 26-jarige Almeloër aangehouden, die voldeed aan het signalement van de persoon die op 24 november diverse goederen had ontvreemd uit een kantoorpand aan de Werfstraat in Almelo. Hij bekende deze diefstal. Hij is voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld. Voor deze diefstal was op 29 november een 31-jarige Almeloër aangehouden, omdat hij eveneens aan het signalement voldeed. Hij had er echter niets mee te maken. Wel is hij daarna opgesloten om een vonnis van 90 dagen uit te zitten. Zie onderstaand persbericht wat is uitgebracht op 29 november (bps: 03-153375)

Aanhouding op signalement

Man aangehouden naar aanleiding van diefstal, waarbij goed signalement bekend werd

Almelo

Op 24 november werden er diverse goederen ontvreemd, waaronder een laptop, uit een kantoorpand aan de Werfstraat in Almelo. Een goed signalement van de mogelijke dader werd daarbij bekend. Naar aanleiding van dit signalement, werd zaterdagmorgen 29 november om ongeveer 04.50 uur, door surveillerende politiemensen op de Grotestraat in Almelo, een man gesignaleerd die volledig aan dit signalement voldeed. Hierop werd hij aangehouden en aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten. (bps: 03-153375)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588
---- --