Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (5/12)

Tilburg, 5 december 2003.

Winkeldieven aangehouden

OISTERWIJK - Aan de Dorpsstraat hebben agenten gistermiddag rond tien voor halfzes een 17-jarige jongen uit deze plaats aangehouden. Hij werd in een supermarkt betrapt bij de diefstal van een fles sherry. Via HALT zal er voor de winkeldief naar een passende straf worden gezocht.

TILBURG - Een 32-jarige man uit Gilze is gisteravond om kwart over zeven aangehouden toen hij in een warenhuis aan de Heuvelstraat betrapt werd bij de diefstal van een vest ter waarde van bijna 40 euro. De man werd met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

TILBURG - Aan de Spoorlaan hebben agenten gisteravond om acht uur een 32-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij werd betrapt bij de diefstal van kerstkaarten ter waarde van bijna 9 euro. Ook de Tilburger is met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG - Agenten van het biketeam hebben gisteravond in de Heuvelstraat een 39-jarige Tilburger aangehouden. De man was in een winkel in deze straat betrapt bij de diefstal van een kalender. Een 25 winkelbediende werd door de winkeldief bedreigd door hem bij de keel te pakken

Politie controleert 468 bestuurders bij alcoholcontrole

TILBURG - Aan de Hart van Brabantlaan heeft de politie gisteravond en vannacht een alcoholcontrole gehouden op de Hart van Brabantlaan. Bij deze controle hebben de agenten van 468 bestuurders een blaastest afgenomen. Vier van de gecontroleerde bestuurders bleken te veel gedronken te hebben. Een kreeg een geldboete van 190 euro. Tegen de drie andere overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt. Twee van hen hadden zoveel gedronken dat het rijbewijs door de politie werd ingevorderd. En passant kreeg een passerende bromfietser een bekeuring omdat hij geen helm droeg.

Een 13-jarig meisje en een 14-jarige jongen uit Tilburg zijn aangehouden, toen zij werden betrapt bij de diefstal van twee turboflares. Hiermee had de politie de Hart van Brabantlaan ten behoeve van de alcoholcontrole afgezet. Ook voor dit duo wordt via HALT naar een passende straf gezocht.

TILBURG - Aan de Klaverstraat hebben agenten gisteravond rond halftien een 29-jarige Tilburger aangehouden. Dat gebeurde nadat agenten hadden vastgesteld dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn personenauto zat. Aan het bureau blies de man bijna 1.45 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

TILBURG - Een 36-jarige vrouw uit Tilburg werd vannacht rond kwart voor vier aan de Siriusstraat aangehouden. Na onderzoek door de politie bleek zij te veel gedronken te hebben. Aan het bureau blies de vrouw bijna 1.50 promille. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Zij kreeg een rijverbod van 7 uren opgelegd en de politie maakt proces-verbaal op.

Agenten houden Tilburger aan met inbrekerswerktuigen

Tilburg - Aan de Bredaseweg hebben agenten vannacht vier Tilburgers (16, 23 en 45 jaar oud) aangehouden. Zij werden na een inbraakmelding in Gilze aangetroffen met een grote hoeveelheid inbrekersgereedschap (bijl, stanleymessen, beitels, tangen en schroevendraaiers) in de auto. Het viertal is ingesloten en de politie gaat onderzoeken in hoeverre het viertal bij de inbraak in Gilze betrokken is geweest.

Agente beledigd

TILBURG - Aan het Piusplein hebben agenten vannacht om kwart voor drie een 19-jarige man uit Heukelom aangehouden. Agenten waren naar het Piusplein gegaan omdat daar een opstootje tussen twee groepen jongeren dreigde. Als de agenten aan deze dreigende verstoring van de openbare orde een einde maken vindt de man het nodig om een agenten uit te schelden. Hierop werd hij aangehouden.

Taxi`s gecontroleerd

TILBURG - Woensdag- en donderdagmiddag heeft de politie van team Binnenstad een controle uitgevoerd aan de Spoorlaan, de Schouwburgring en de Heuvelring. Bij deze controle waren de taxi`s de doelgroep. Woensdag controleerden de agenten 15 taxi`s en gisteren waren dat er 10. Er zijn in totaal 5 bekeuringen uitgeschreven. Die hadden allemaal betrekking op het niet bij zich hebben van de juiste papieren, waaronder het rijbewijs.

Bron: Carel Bouman