Provincie Noord-Brabant


Vruchtbaar overleg provincie en gemeente

Komend voorjaar helderheid over rotonde Hilvarenbeek

Tijdens een bestuurlijk overleg met het college van Hilvarenbeek zijn afspraken gemaakt om te komen tot een definitieve oplossing voor de rotonde Tilburgseweg in de N 269 (Tilburg-Reusel). De gemeente werkt momenteel aan een Verkeerscirculatieplan dat ook helderheid moet bieden over de gewenste oplossing met de randweg (de vijfde poot aan de rotonde). De provincie zelf bestudeert de komende tijd ook een aantal varianten. In januari volgt nieuw bestuurlijk overleg over het Verkeerscirculatieplan in relatie met de herinrichting van de rotonde.

Gedeputeerde Eric Janse de Jonge bracht donderdagmiddag 4 december een bezoek aan burgemeester en wethouders van Hilvarenbeek. Doel was het vernemen van de wensen van de gemeente en het maken van afspraken om te komen tot een duurzame oplossing. De provincie zowel als de gemeente heeft daarbij immers een gezamenlijk belang.
De provincie is de komende tijd nog bezig met het bestuderen van een aantal varianten, waarbij ook externe deskundigen geraadpleegd worden. Daarbij is ook het Verkeerscirculatieplan van de gemeente Hilvarenbeek van belang, in verband met de functie van de randweg die ook de vijfde poot aan de rotonde vormt. Het Verkeerscirculatieplan gaat nu de inspraak in. Volgens planning zou de gemeenteraad het plan volgend voorjaar kunnen vaststellen. In januari volgt er een nieuw bestuurlijk overleg over het Verkeerscirculatieplan in relatie tot de rotonde. Rond maart/april 2004 zal het provinciale onderzoek naar mogelijke oplossingen voor de rotonde zijn afgerond. Uiteraard volgt dan nieuw bestuurlijk overleg, waarna besluitvorming door de raad kan plaatsvinden. De planning voorziet ook in een informatieavond voor omwonenden en belanghebbenden.