Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum Vrijdag 5 december 2003                                        
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen


Jongen aangehouden voor belediging

Politiemensen zagen donderdagmiddag op de 13e straat Tolhuis een jongen op een bromfiets rijden. De jongen had de helm boven op zijn hoofd. De jongen werd staande gehouden en naar zijn bromfietscertificaat gevraagd. Dit bleek hij niet te hebben. Omdat vermoedt werd dat hij een valse identiteit opgaf werd hem gevraagd zijn zakken leeg te maken. Toen kwam een busabonnement tevoorschijn waaruit bleek dat de jongen 14 jaar oud was en in Nijmegen woonde. Vanaf dat moment werd de jongen recalcitrant en begon de politiemensen uit te schelden. Daarop is hij aangehouden. De jongen verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en moest daarom geboeid worden overgebracht.


Man aangehouden na mishandeling

De politie heeft donderdagavond in de Vlaamsegas een 32-jarige Nijmegenaar aangehouden die er van wordt verdacht in een horecagelegenheid aldaar een 27-jarige man uit Veghel te hebben mishandeld. De Nijmegenaar is ingesloten.


Agressieve man aangehouden

Afgelopen nacht begon een 32-jarige Nijmegenaar op de Verlengde Groenestraat plotseling op een aantal willekeurige mensen in te slaan. Een 23-jarige Nijmegenaar en een 26-jarige man uit Ubbergen werden door de man geslagen. De verdachte, die sterk onder invloed van alcohol was, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


Mishandeling

Een 21-jarige Nijmegenaar deed aangifte van mishandeling. In de nacht van woensdag op donderdag was hij op de Hertogstraat door een onbekende man geslagen. Deze onbekende had het slachtoffer de avond daarvoor in een café al bedreigd. Het slachtoffer is door vrienden naar het Radboud gebracht en is daar aan zijn verwondingen behandeld.


Gestolen auto's

Vanaf de Bijleveldsingel zijn donderdagavond twee auto's gestolen. Een man uit Gennep deed aangifte van diefstal van zijn grijze Seat Leon met kenteken 82-FV-DD. Een inwoner van Rijkevoort mist zijn groene Volkswagen Golf met kenteken 72-ND-DZ.


Aanrijding met letsel

Vanmorgen vond een aanrijding plaats op de Nieuwe Dukenburgseweg. Een 63-jarige Nijmegenaar stak op een oversteekplaats plotseling de weg over. Een 30-jarige Nijmeegse automobilist die in de richting van het Steve Bikoplein reed kon de man niet meer ontwijken. De 63-jarige werd geschept en moest met onbekend letsel worden overgebracht naar het CWZ.


Beroving

Een 44-jarige Nijmegenaar deed aangifte van beroving. De man reed donderdagavond op zijn snorfiets over de Heideparkweg. Daar stonden plotseling drie jongens op de weg die hem tot stoppen dwongen. Vervolgens werd het slachtoffer bedreigd met een stuk hout. De 44-jarige gaf daarop het papiergeld dat hij bij zich had.


Blik op Veilig

Door het team verkeershandhaving is donderdag van 19.40 tot 22.15 uur gecontroleerd op de Hatertseweg. Van de 1343 passanten reden er 41 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.


Door het team verkeershandhaving is donderdag van 15.30 tot 18.00 uur gecontroleerd op de Nieuwe Dukenburgseweg. Van de 2384 passanten reden er 71 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.



District Tweestromenland


Wamel - Dodelijke aanrijding

Een 82-jarige inwoonster van Wamel stak gisteravond plotseling de Van Heemstraweg over bij de kruising met de Hommelstraat / Stationsstraat. Een 26-jarige automobiliste uit Dreumel kon de vrouw niet meer ontwijken. Het slachtoffer werd met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het Radboud. Ondanks een spoedoperatie overleed het slachtoffer in de loop van de nacht.


Ewijk - aanvaring op de Waal

Donderdagavond vond op de Waal ter hoogte van Ewijk een aanvaring plaats tussen twee vrachtschepen. Een schip, geladen met 2000 ton gasolie kwam door nog onbekende oorzaak in aanvaring met een ongeladen vrachtschip. Bij de aanvaring raakte een bemanningslid gewond. Deze is door de blusboot van de Nijmeegse brandweer van boord gehaald en overgebracht naar Nijmegen. Aanvankelijk werd gevreesd dat er gasolie in de Waal zou lekken. Dit bleek later gelukkig niet het geval. Het schip bleek wel water te maken maar lekte geen gasolie. De politie te water, deel uitmakend van het korps Landelijke Politiediensten, onderzoekt de oorzaak van de aanvaring.


Leuth - woninginbraak

Donderdag is ingebroken in een woning aan de Kapitteldijk. De achterdeur was open gebroken. De 36-jarige bewoonster mist een laptop, sieraden en geluidsapparatuur.


Blik op Veilig

Door het team verkeershandhaving is donderdag van 12.40 tot 14.00 uur gecontroleerd op de Van Heemstraweg in Ewijk. Van de 717 passanten reden er 80 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.


Door het team verkeershandhaving is donderdag van 12.40 tot 14.10 uur gecontroleerd op de Van Heemstraweg in Beneden-Leeuwen. Van de 1220 passanten reden er 30 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.


Door het team verkeershandhaving is donderdag van 12.30 tot 14.00 uur gecontroleerd op de Noord-Zuid in Horssen. Van de 327 passanten reden er 12 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 102 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.



District De Waarden


Tiel - inbraak in bedrijf

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een horecabedrijf aan het plein. Men was het pand binnen gekomen via een lichtkoepel. Uit het bedrijf werden een snijmachine, een magnetron en twee kassa's weggenomen. Tevens nam men de geluidsinstallatie mee.


Brakel - inbraak in winkel

Afgelopen nacht is ingebroken in een winkel aan de Molenkampsweg in Brakel. Met een stoeptegel was een winkelruit ingegooid. De daders gingen er met ongeveer 80 sloffen sigaretten vandoor.


Ammerzoden - dodelijk ongeval

Afgelopen nacht reed een 29-jarige inwoner van Ammerzoden over de Walderweg in die plaats. Bij het bruggetje over de Hoofdwetering raakte de man met zijn rechter voorwiel een opstaande rand. Daardoor raakte de auto van de weg en reed frontaal tegen een boom. De auto kwam half in de sloot tot stilstand. De 29-jarige bestuurder, die alleen in de auto zat, overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.


Blik op Veilig

Door het team verkeershandhaving is donderdag van 08.00 tot 11.00 uur gecontroleerd op de Molenachterdijk in Well. Van de 387 passanten reden er 51 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 120 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.




Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --