Amsterdam Oud Zuid


Aanleg persriool Dienst Waterbeheer en Riolering (DWR)

Aanleg persriool Surinameplein

De Dienst Waterbeheer en Riolering (DWR) is gestart met de aanleg van een persriool op het Surinameplein. Voor deze werkzaamheden is een bouwkuip gemaakt waarmee ondergronds een persriool kan worden geboord, onder de Cornelis Lelylaan door.

In de weekenden van 6 en 13 december vinden er ingrijpende werkzaamheden plaats op de kruising Andreas Schelfhoutstraat en Haarlemmermeerstraat.

Maatregelen en gevolgen


* De werkzaamheden starten op vrijdagavond 5 en 12 december 2003 om 19.00 uur en gaan 24 uur per dag door tot maandagmorgen 8 en 15 december 2003.

* Tijdens het eerste weekend worden damwanden en heipalen aangebracht. Dit zal geluidsoverlast geven.
* Auto- en fietsverkeer wordt omgeleid

* Parkeren op het gedeelte Surinameplein tussen de Andreas Schelfhoutstraat en Cornelis Lelylaan, Haarlemmermeerstraat en Andreas Schelfhoustraat is tijdens de werkzaamheden niet mogelijk, hier geldt een parkeerverbod. Parkeerverboden worden tijdig aangegeven.

* Het Belfort Hotel is bereikbaar via de ventweg aan het Surinameplein

Aanleg persriool Andreas Schelfhoutstraat

DWR start ook met de aanleg van een persriool in de Andreas Schelfhoutstraat, tussen de Haarlemmermeerstraat en de Sloterkade.

De Andreas Schelfhoutstraat tussen de Haarlemmermeerstraat en Wijsmullerstraat wordt per 6 december 2003 afgesloten. Verkeer en parkeren is tot 5 januari 2004 deels mogelijk waarbij het verkeer wordt omgeleid.

Maatregelen en gevolgen


* In de Andreas Schelfhoutstraat, het gedeelte tussen de Haarlemmermeerstraat en de Wijsmullerstraat geldt vanaf 6 januari 2004 een volledig parkeerverbod

* In de Andreas Schelfhoutstraat, tussen de Wijsmullerstraat en de Sloterkade, wordt een parkeerverbod ingesteld zodra dit noodzakelijk is.

* Het trottoir blijft deels toegankelijk tijdens de werkzaamheden aan de riolering

* De aanbiedlocaties voor vuil worden verplaatst naar de hoek Wijsmullerstraat en Andreas Schelfhoutstraat
* Werkverkeer is mogelijk via speciaal aangegeven routes. Tussen de panden Surinameplein 33 en 27 zal de doorsteek tijdelijk ingericht worden als aan en afvoerweg voor het werkverkeer.
* Op de ventweg Surinameplein wordt op diverse plaatsen van 7.00 tot 18.00 uur een parkeerverbod ingesteld

Meer informatie over de uitvoering


* De heer F. Erker, projectopzichter, via het algemene telefoonnummer van het stadsdeel (020) 678 1678. Op werkdagen tussen 9.00 en 10.00 uur.

* De heer H. Hasenbos, projectleider, afdeling Nieuw Werk, sector Stadseelwerken van het stadsdeel.

* De heer J. Henzen, Dienst Waterbeer en Riolering kijk op www.dwr.nl

Klik voor informatie over werk aan de weg in Oud Zuid.