2e persbericht van zaterdag 6 december 2003

Eindhoven 06-12-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Inbreker op heterdaad aangehouden

Vrijdagmiddag om 15.00 uur is bij een woning aan de Geraniumstraat een 23-jarige man uit Beekbergen aangehouden. Een buurtbewoner merkte dat er in de woning werd ingebroken en waarschuwde de politie. Agenten zetten rondom de woning af. Toen een politieagent achter de woning inging sprong de inbreker vanaf de eerste verdieping door een raam naar buiten. Hij liep echter recht in de armen van een andere politieman. De inbreker had een spelcomputer, een portemonnee en enkele bankpasjes gestolen. De inbreker is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Fietsendieven aangehouden

Zaterdagmorgen om 4.20 uur zijn op het Stationsplein twee inwoners ( 29 en 34 jaar oud) van Eindhoven aangehouden. Ze werden door politieagenten op heterdaad betrapt toen ze bij de onbewaakte fietsenstalling bezig waren om het slot van een fiets met een fietsstandaard open te breken. De twee verdachten, harddruggebruikers, zijn ingesloten.

Mierlo: Inbraak in woning

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Arkweg in Mierlo. De inbreker boorde gaatjes in een kozijn om daarna een keukenraam te kunnen openen. Er zijn enkele bankpasjes, een digitale camera, een portemonnee, een rijbewijs en ongeveer 150 euro gestolen.

Nuenen: Telefoon uit handen gerukt

Vrijdagavond om 22.00 uur is de telefoon gestolen van een 44-jarige man uit Eindhoven. Hij stond op de Smits van Oyenlaan bij de bushalte toen zijn telefoon ging. Op dat moment kwamen twee jongens te voorschijn en een van hen rukte bij het slachtoffer de telefoon uit zijn handen.De twee renden weg in de richting van de Europalaan.

Beek en Donk: Twee mannen gewond na ruzie

Zaterdagmorgen om 5.15 uur is in zijn woning een 26-jarige man uit Beek en Donk aangehouden. Na een avondje stappen was hij met twee kennissen ( 29 en 48 jaar oud) naar de woning van een van hen gegaan. Daar kregen de drie ruzie. De verdachte sloeg daarbij een van de slachtoffers met huisraad op zijn hoofd. Het slachtoffer liep daarbij een diepe hoofdwond op. Bij de andere man beet hij in het oor waardoor die man een stukje van zijn oor moet missen. De twee slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Waalre: Man met drugs aangehouden

Zaterdagmorgen om 9.40 uur is op een parkeerplaats aan de A2 onder Waalre een man van 35 uit Dilsen / Stokkem aangehouden. Politieagenten onderwierpen de auto van de man aan een routinecontrole. Tijdens de controle werd de bestuurder niet lekker en gaf aan drugs te hebben gebruikt. In de auto vonden de agenten een fotokokertje met cocaïne, een tas met daarin vier zakjes speed, enkele Viagra pillen, weed en hasj. De drugs zijn in beslaggenomen. Een arts heeft de man onderzocht. Daarna is de man ingesloten voor veder onderzoek.