districten Utrecht stad 11.40 uur

Utrecht 07-12-2003 - Persberichten districten Utrecht sta

Namaakartikelen in beslag genomen

UTRECHT Zaterdagmorgen heeft de politie samen met de Stichting Namaakbestrijding Amsterdam diverse namaakartikelen in beslag genomen die zij tegenkwamen tijdens een controle bij de Zwarte Beurs.

De controle werd gehouden van 09.15 uur tot 12.30 uur. De controleurs kwamen bij hun rondgang diverse namaakartikelen tegen zoals een fotocamera, speelgoed en sportsokken. Ook werden bij twee handelaren namaakfrontjes en 71 nep-Nokiabatterijen voor mobiele telefoons aangetroffen. Deze nepbatterijen waren eerder in het nieuws omdat zij mogelijk konden ontploffen. De stichting Namaakbestrijding heeft de goederen in beslag genomen en onderzoekt de zaak.

Meerdere verkeersovertredingen

UTRECHT In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 december heeft de politie een 29-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben en beging diverse verkeersovertredingen.

Om 03.20 uur gaven agenten de bestuurder van de auto een stopteken op de Kruising Lucasbolwerk / Nobelstraat. De 29-jarige bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor en reed door rood de Biltstraat op. De politiemensen hebben de automobilist gevolgd door de wijk en constateerden dat de vluchtende Utrechter elf verkeersovertredingen beging. Hij reed meerdere malen door rood licht, reed tegen het verkeer in en over de busbaan. Op de Kruisstraat kon de man worden aangehouden. Op het bureau bleek de man ook te veel alcohol gedronken te hebben. Hij had 255 ug/l alcohol in zijn lichaam. Tegen de bestuurder is proces verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs is ingevorderd en de auto is in beslag genomen.

Poging inbraak, verdachte aangehouden

UTRECHT Zaterdagavond 6 december heeft de politie op de Vesuvius een 40-jarige man aangehouden als verdachte van een poging woninginbraak.

Om 19.25 uur kreeg de politie de melding dat er iemand geprobeerd had in te breken in een woning aan de Vesuvius. Op basis van het signalement kon de politie in de omgeving een voor hen bekende woninginbreker aanhouden. De 40-jarige man uit Nieuwegein had inbrekersgereedschap in zijn bezit. Bij de woning trof de politie braaksporen aan. De verdachte is ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Frontale aanrijding

UTRECHT Zaterdagavond raakte een 56-jarige vrouw uit Utrecht bij een forntale aanrijding op de kruising van de Humberdreef en de Einsteindreef.

Om 22.05 uur reed een 21-jarige bestuurder uit Cothen op de Einsteindreef in de richting van het Henri Dunantplein. Een 27-jarige bestuurder uit Nieuwegein reed op de Einsteindreef en kwam vanuit de tegenovergestelde richting. De Nieuwegeiner sloeg linksaf en kruiste daarbij de rijbaan van de andere bestuurder. Beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing. De inzittende van de Nieuwegeiner, een 56-jarige vrouw uit Utrecht raakte hierbij gewond. Zij is met letsel aan haar zij vervoerd naar het UMC. Beide chauffeurs verklaarden tegenover de politie dat zij groen licht hadden. De politie onderzoekt de zaak.