Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout(weekend 6 en 7 dec)

Tilburg, 7 december 2003

Hardrijders betrapt
MADE: Op vrijdag is er op de Crullaan in Made een snelheidscontrole (50 km-zone) gehouden. Van de 1341 passanten reden er 27 te hard en was de hoogst gemeten snelheid 74 km per uur.

Gepakt voor rijden onder invloed
OOSTERHOUT: In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00 uur, arresteerde de politie op de Kastanjelaan te Oosterhout een 29-jarige automobilist uit Oosterhout omdat hij teveel gedronken had. De man moest mee het politiebureau voor een ademanalyse en blies 815 ug/l. De maximale wettelijke toegestane grens is 220 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. De Oosterhouter moest, naast het feit dat hij een proces-verbaal kreeg, zijn rijbewijs inleveren. Verder kreeg hij ook een rijverbod van 10 uur.

Met auto over de kop
SPRANG-CAPELLE: Een 20 jarige inwoonster van Drunen kwam vrijdagavond 5 december omstreeks 19.00 uur met de schrik vrij nadat ze met haar auto in de middenberm van de Midden-Brabantweg over de kop geslagen was. Dat gebeurde kort nadat een links naast haar rijdende vrachtwagencombinatie plotseling naar rechts kwam en de vrouw raakte. De 23-jarige chauffeur van die trekker met oplegger had de vrouw niet opgemerkt. De vrouw raakte niet gewond, maar haar auto liep forse schade op.

Dronken hardrijder op A59 gepakt
WAALWIJK: Een 26 jarige inwoner van Sprang-Capelle raakte vrijdagavond 5 december zijn rijbewijs en auto kwijt nadat hij met grote snelheid op de A-59 richting Hooipolder werd gesignaleerd door een burgersurveillance van het politie team Waalwijk. Uiteindelijk kon de man staande gehouden worden op de A-27 nadat er snelheden waren bereikt boven de 180 km/u. Daar bleek dat de man ook nog behoorlijk had gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf 785 ug/l aan.
Zijn auto werd, in verband met de hoge snelheid die de man reed in combinatie met het alcoholgebruik, in beslag genomen. Ook moest de man zijn rijbewijs inleveren.

Attente agenten doen goede vangst
RIJEN: Het rijgedrag van een 33-jarige man uit Vlissingen trok in de nacht van zaterdag op zondag de aandacht van over de Hoofdstraat in Rijen surveillerende agenten. De man bleek bij controle onder invloed van drugs, de auto waarin hij reed bleek te zijn gestolen en verder had de man verschillende inbrekerswerktuigen bij zich. Eenmaal op het bureau bleek dat de man ook nog het een en ander aan vonnissen had open staan. Voor verschillende zaken moest hij nog 222 dagen zitten en aan niet betaalde boetes stond er nog bijna 1100 euro open. De man uit Vlissingen is voor nader onderzoek ingesloten.

Camera en mobiele telefoon gestolen SPRANG-CAPELLE: een lege doos liet de dader zaterdagmiddag omstreeks 1300 uur achter bij een verbaasde verkoper van een winkel in fototoestellen en cameras aan de v.d.Duinstraat in Sprang-Capelle. Een onbekende man had zich voorgedaan als koper van een digitale camera.
Toen de camera afgerekend moest worden vroeg de aspirant koper nog een extra geheugenkaart voor de camera. De verkoper ging deze halen waardoor de man kans heeft gezien de camera uit de doos weg te nemen. Tijdens het afrekenen bleek hij te weinig contant geld bij zich te hebben. Hij ging dat even halen. Nadat hij de winkel had verlaten bemerkte de koper dat hij nog slechts een lege doos op de toonbank had staan.

Ook in het winkelcentrum de Els te Waalwijk heeft een onbekende man zaterdagmiddag kans gezien eenzelfde truc toe te passen in een winkel waarin mobiele telefoons worden verkocht. Nu met een mobiele telefoon. Hier beschikt de politie nu echter over een video opname waarmee zij een onderzoek kan instellen. Het is nog niet bekend of het zich om dezelfde persoon handelt.

Betrapt bij rijden onder invloed
KAATSHEUVEL: Een 48 jarige automobilist uit Kaatsheuvel is zaterdagnacht omstreeks 02.40 uur, betrapt op het gebruik van alcohol terwijl hij een auto bestuurde. De man viel op omdat hij op de Peperstraat met zijn auto tegen het verkeer in reed. Na controle bleek hij bij de ademanals450 ug/l te blazen. De man is een boete in het vooruitzicht gesteld en met een rijverbod van 4 uur mocht hij weer naar huis. Nu te voet.

TERHEIJDEN: In de nacht van zaterdag op zondag is een 56-jarige man Poolse automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. Agenten troffen de man aan op de Wagenbergsebaan, onder het viaduct van Rijksweg A59.
Medeweggebruikers hadden de man met een snelheid van zon 40 km/u over de snelweg zien rijden en hadden kans gezien hem tot stoppen te dwingen en de politie te bellen. Op het bureau blies de bestuurder 680 ug/l. De bestuurder kreeg naast een proces-verbaal tevens een rijverbod van 8 uren.

Illegale zender uit de lucht
WIJK EN AALBURG: Samen met de radiocontroledienst hebben agenten zaterdagavond een illegale zender het zwijgen opgelegd. Dat gebeurde rond 21.15 uur op de Crysantenstraat. Kort daarvoor had de radiocontroledienst geconstateerd dat de zender actief was, maar eenmaal bij het adres was de bewoner kennelijk gealarmeerd, want het licht ging uit en de zender uit de lucht. De illegale zendapparatuur werd inbeslaggenomen en de bewoner krijgt van de radiocontroledienst een proces-verbaal met wellicht een forse boete tot gevolg.

Bron: Jan Clarijs