Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving

Alkmaar 07-12-2003 - 14.45 uur

Valsemunter aangehouden
Alkmaar, zaterdag 6 december 2003.
Omstreeks 15.30 uur werd in een winkel aan de Langestraat een 31 jarige man uit Letland, op heterdaad betrapt toen hij probeerde een klein artikel met een vals biljet van 100 euro af te rekenen. De winkelier had snel door dat het om een vals biljet ging en hield de man onmiddellijk aan waarna hij werd overgedragen aan de politie. De man is in verband met het verdere onderzoek ingesloten. Hij had geen andere valse biljetten bij zich.

Winkeldief mag feestdagen in cel doorbrengen
Alkmaar, zaterdag 6 december 2003.
Een 41-jarige man uit Almere werd omstreeks 13.45 uur in een winkel aan de Lodewijk van Velthemstraat betrapt op diefstal van een pakje sigaretten. Aan het bureau bleek dat de man nog 8 boetes open had staan bij justitie, bij niet betaling te vervangen door in totaal 58 dagen hechtenis. Aangezien de man geen geld had om de bijna 600 euro aan boetes af te rekenen zal hij de komende tijd in een cel doorbrengen.

Afdreiging
Castricum, zaterdag 6 december 2003.
Een 22-jarige vrouw uit Uitgeest is omstreeks 19.30 uur slachtoffer geworden van diefstal onder bedreiging van een mes. Ze kwam vanaf het NS-station en liep onder de spoorbaan door richting de Kramersweg. Tussen de spoortunnel en de aansluiting op het parkeerterrein van de Kramersweg werd ze gevolgd door een vrouw die plotseling een flink mes trok. Ze eiste de portemonnee van het slachtoffer. Hierna liep de onbekende vrouw, die onder invloed van drank of drugs leek, met de buit richting het station. Het ging om een blanke Nederlands sprekende vrouw die geheel in het zwart gekleed was. Ze droeg voorts een zwarte muts met een witte print op de voorkant.

Drankrijder levert rijbewijs in
Alkmaar, zaterdag 6 december 2003.
Omstreeks 23.45 uur controleerden agenten op de Geestersingel een 67-jarige automobilist uit Castricum op drankgebruik. Hij blies aan het bureau 690 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal. Omdat hij scoorde boven de 570 ug/l mocht hij tevens zijn rijbewijs inleveren.

Frontale aanrijding fietsers
Alkmaar, zondag 7 december 2003.
Omstreeks 01.10 uur botsten twee fietsers van respectievelijk 36 en 17 jaar en beiden afkomstig uit Alkmaar, frontaal op elkaar in een fietstunnel aan de Rekerdijk. Ze werden beiden vervoerd naar het ziekenhuis waar de 36-jarige man werd opgenomen met een hoofdwond. De jongen mocht na behandeling met pijn in zijn arm naar huis terugkeren. De betrokkenen waren beiden onder invloed van alcohol.

Niet voldoen aan een vordering kost 92 euro
Castricum, zondag 7 december 2003.
Een 17-jarige eigenwijze jongen uit Heemskerk had omstreeks 03.00 uur lak aan het verzoek van de politie om weg te gaan van de Beverwijkerstraatweg. Hij hield zich daar op kort na een vechtpartij op de Dorpsstraat. Toen een agent hem vorderde te vertrekken bleef hij staan en was vervelend. Daarom werd hij aangehouden. Aan het bureau kreeg hij een boete mee van 92 euro. Zijn moeder heeft hem opgehaald.

Jongetje aangehouden na openlijk geweld
Alkmaar, zondag 7 december 2003.
Omstreeks 03.00 uur waren agenten in hun vrije tijd getuige van een vechtpartij op de Laat. Een jongen werd achterna gezeten door drie andere jongens. Hij werd vastgegrepen en naar de grond getrokken. Hierna werd hij meermalen in zijn zij geschopt. Toen de politieambtenaren zich als zodanig bekend maakten renden de daders weg. Eén jongen van 14 jaar uit Alkmaar kon worden achterhaald en aangehouden. Hij is in verband met het verdere onderzoek ingesloten. Het slachtoffer is ook weggerend. Navraag bij de afdeling EHBO van het ziekenhuis leerde dat hij zich daar niet heeft gemeld. Hij kan contact opnemen met de politie Alkmaar via 0900-8844.

Uitslaande brand in bollenschuur
Castricum, zondag 7 december 2003.
Omstreeks 03.40 uur werd door een buurman ontdekt dat er brand was in een bollenschuur aan de Duinweg. Al snel sloegen de vlammen uit het dak van de schuur. De brandweerkorpsen van Castricum en Limmen konden niet voorkomen dat het pand volledig uitbrandde. In de schuur stonden bollen en diverse machines. Bij de brand is asbest vrijgekomen. De gemeente neemt maatregelen. De politie heeft tot 10.00 uur een gedeelte van de Duinweg afgezet. De technische recherche stelt een nader onderzoek in. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Dierenmishandeling
Heiloo, zondag 7 december 2003.
Een getuige die vanmorgen omstreeks 08.15 uur paarden wilde gaan verzorgen in een stal ontdekte dat er een vreemde man aanwezig was. De man vluchtte bij het zien van de getuige. Omdat er in Heiloo en omgeving de afgelopen maanden sprake is geweest van seksueel misbruik van merries sloeg de getuige alarm. De getuige verstrekte de politie een signalement. Kort hierna kon er een man uit Heiloo worden aangehouden die hieraan voldeed. Hij heeft inmiddels toegegeven de bewuste merrie te hebben aangerand. Een dierenarts heeft het paard onderzocht en constateerde een lichte zwelling van het geslachtsdeel. Het onderzoek wordt voortgezet.