Gemeente 's-Hertogenbosch

20-11-2003

Slotdebat architectuur

Op maandag 8 december 2003 vindt vanaf 19.30 uur in de aula van de Hogeschool 's-Hertogenbosch het slotdebat plaats over architectuur. Daarmee wordt het traject afgesloten waarin de opvattingen over architectuur zijn gepeild bij inwoners, belangengroeperingen, bestuurders en beroepsgroepen zoals architecten. Zo hebben er juni van dit jaar architectuurwandelingen plaatsgevonden en is er onlangs tijdens een aantal discussieavonden uitvoerig gesproken over de discussienotitie Bouw Kundig & Kunstig. Het gemeentebestuur wil volgend jaar een nieuwe nota "Architectuurbeleid" uitbrengen.

Programma
Tijdens het slotdebat worden de resultaten gepresenteerd van de discussieavonden. Dat gebeurt onder meer in een tweegesprek met mw. Jetty Eugster, wethouder ruimtelijke ontwikkeling en met Aart Wijnen, voorzitter van het Bosch Architectuur Initiatief (BAI). Vervolgens wordt onder voorzitterschap van mw. Joke van Beek het debat gevoerd met vertegenwoordigers van een aantal organisaties en met de bezoekers in de zaal. Een ander prominent onderdeel van de avond is de uitreiking van de Architectuurprijs 2003.

Uitreiking Architectuurprijs 2003
De Architectuurprijs 2003 bestaat uit twee prijzen; een juryprijs en een publieksprijs. De jury heeft, onder voorzitterschap van dhr. Asselbergs, directeur van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg, zes locaties genomineerd voor de juryprijs. Dat zijn een woonhuis aan de Waterranonkel, het clubhuis Burggolf Haverleij, het Stedelijk Gymnasium, de Munteltuinen, het Westerpark en het Paleis van Justitie. Ook het publiek heeft gekozen uit de 43 inzendingen die zijn gepresenteerd in het Brabants Dagblad. De winnaar daarvan krijgt de publieksprijs.

Na afloop van het slotdebat ontvangen de bezoekers het boek "Taal van de Stad". In dit boek staan onder meer de resultaten van de discussieavonden, staat een weergave van de architectuurwandelingen en is het juryrapport van de Architectuurprijs 2003 opgenomen.