Gemeente Sneek

Workshops veemarktterrein afgesloten

De deelnemers aan de workshops Ontwerp een plein op het voormalig veemarktterein, vonden dit een succesvol initiatief. Maandagavond 8 december 2004 werd de ontwerpfase afgesloten met een gezellige avond in de Martinikerk.

De aanwezigen - planindieners, gemeentebestuur en pers werden door kunstcriticus Peter Karstkarel aangenaam bezig gehouden. Hij gaf niet alleen zijn visie op het veemarktterrein, maar besprak ook de ingediende ontwerpen aan de hand van een powerpointpresentatie.

Wethouder Tom Metz lichtte toe hoe het interactieve proces rond de plannen voor het veemarktterrein was verlopen: met een pleinfestijn en vijf workshops. De Snekers zijn in dit proces nauw betrokken bij de herinrichting van het veemarktterrein. Tijdens de workshops, die werden gehouden in de Martinikerk, konden zij ideeën over de toekomst van het terrein aandragen, die professioneel werden uitgewerkt.

De ideeën zijn tevens gebundeld in een boek, dat de toepasselijke titel Waar eens de koeien loeiden kreeg. Het eerste exemplaar van dit boek werd uitgereikt aan burgemeester drs. Arno Brok boek en de volgende gingen naar degenen die een idee hadden ingediend.

© copyright 2003 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 10-12-2003