Gemeente Utrecht


Wethouder Verhulst geeft startsein voor veiliheidsactiviteiten hoograven

Aanstaande maandag 8 december om 14.00 uur zal wethouder Verhulst voor Wijkveiligheid bij het Wijkbureau Zuid, 't Goylaan 125 het startsignaal geven voor een aantal activiteiten in het kader van de aanpak van veiligheid in Hoograven. Zo zal hij het begin van De Karavaan in Hoograven markeren met het uitreiken van een straatdagboek. De Karavaan staat voor allerlei activiteiten om bewoners te betrekken bij de leefbaarheid van hun eigen buurt.

Naast de Karavaan opent wethouder Verhulst de Speelmeebus en de Speelgarage. Bij de Speelmeebus zal de wethouder prijzen uitreiken aan kinderen die tekeningen hebben gemaakt voor op de Speelmeebus.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Met dit moment markeert wethouder Verhulst de aanpak Utrecht Veilig! Dat doen we samen, die staat voor extra aandacht voor veiligheid in de hele stad, met accenten in Nieuw Hoograven en Kanaleneiland Noord. Belangrijke speerpunten in Nieuw Hoograven zijn daarbij: Minder criminaliteit en overlast rond winkelcentrum 't Goylaan. Minder veelplegers op straat. Minder jongeren uit de buurt die in de criminaliteit terechtkomen. Meer actieve bewoners die een bijdrage leveren aan de veiligheid in hun directe omgeving. Meer hulp en begeleiding voor risicokinderen uit de buurt. En meer sport- en andere vrijetijdsactiviteiten voor kinderen en jongeren uit Nieuw Hoograven.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Scholten, bestuurscommunicatie, 030- 286 10 15.

Utrecht, 5 december 2003.