Politie Limburg-Zuid

Verdachte bekent moord

Sittard-Geleen-Born 08-12-2003 - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de sedert 24 augustus 2003 vermiste Robert Steve Tjong Kim Sang (33) uit Sittard, heeft in deze zaak op 02 december 2003 een 27-jarige man uit Nijmegen aangehouden. De verdachte kwam in beeld na uitvoerig rechercheonderzoek.

In de loop van zaterdag 06 december 2003 legde de man een bekentenis af en wees hij de plek aan waar hij Tjong Kim Sang had begraven namelijk in een bosperceel gelegen aan de Allee in Limbricht. Deze plek werd meteen onder politiebewaking gesteld.

Zondagmorgen 07 december 2003 begon de technische recherche met het sporenonderzoek in het bosperceel en met het opgraven van het stoffelijk overschot. Om honderd procent zekerheid te krijgen over de identiteit en over de doodsoorzaak, werd het lijk zondagmiddag nog overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk waar sectie op het lichaam hierover uitsluitsel moet geven. Nadere informatie kan in het belang van het onderzoek nog niet worden gegeven.