Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE



8 december 2003



Aangehouden na vechtpartij


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen van 18 en 19 jaar uit Harderwijk aangehouden nadat ze omstreeks 04.00 uur op het Westeinde in Harderwijk door nog onbekende oorzaak slaags raakten met enkele andere jongeren.
De politie heeft intussen van een viertal jongeren aangifte opgenomen terzake mishandeling. Het incident is bij de politie in onderzoek.



Twee mannen ingesloten na vechtpartij


De politie heeft zondagavond twee mannen van 29 en 30 jaar uit Harderwijk aangehouden nadat ze op de Deventerweg een 25 jarige plaatsgenoot mishandeld hadden.
Het slachtoffer werd in het ziekenhuis behandeld. Hij liep een gebroken neus en een hersenschudding op. Ook de 29 jarige verdachte raakte gewond. Hij bleek bij onderzoek in het ziekenhuis een scheurtje in één van zijn handbeentjes te hebben opgelopen. Een 45 jarige vrouw uit Harderwijk die ook bij het incident betrokken raakte deed aangifte tegen het 25 jarige slachtoffer, want door zijn toedoen zou zij haar vinger gekneusd hebben. Het incident ontstond rond 19.00 uur toen de 25 jarige Harderwijker zijn auto op de Deventerweg zodanig parkeerde, dat het overige verkeer er niet meer langs kon. De man werd aangeroepen en twee dames wilden zijn auto verplaatsen. Toen één van de dames in zijn auto wilde plaats nemen, werd zij weggeduwd. De andere dame belde daarop razendsnel haar man en in korte tijd waren er enkele mannen ter plaatse en vielen er rake klappen.


Putten - eigenwijs paard

Een 42 jarige man uit Putten is zondag, omstreeks 13.50 uur, gewond geraakt. De man reed in zijn rijtuigje over de Husselsesteeg. Gekomen bij de kruising wilde hij rechtsaf. Het paard wilde echter rechtdoor maar dat kon niet, omdat er paatjes stonden. Het paard en het rijtuigje kwamen met elkaar in de knoei. Het paard brak los van het rijtuigje, kwam in een hek terecht en gaf hierbij de man een trap tegen zijn hoofd. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een dierenarts heeft het paard onderzocht, maar het paard mankeerde niets.



Nunspeet - actie


In het kader van de actie "Niets er in . niets er uit" heeft de politie zondag geparkeerde auto's gecontroleerd. In het bosgebied werden diverse auto's aangetroffen met waardevolle voorwerpen, terwijl de eigenaren een wandeling maakten. De politie blijft waarschuwen om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten !



Ermelo - boetes niet betaald


Vannacht, om 03.25 uur, werd op de Putterweg een personenauto gecontroleerd. Bleek dat de bestuurder, een 33 jairge inwoner uit Groningen, nog boetes van ruim 1100 Euro had open staan. De man verklaarde geen geld bij zich te hebben en is hierop overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.



"T Harde - auto in greppel


Een 19 jarige automobilist uit 'T Harde is zondag om 12.40 uur licht gewond geraakt. De jongeman reed over de Stadsweg vanaf Hoge Enk. In de scherpte bocht ter hoogte van de Schietweg werd hij vermoedelijk verblind door de laagstaande zon en botste tegen een betonnen element. Hierna is de auto over de kop geslagen, heeft een verkeersbord geraakt en is in een greppel tot stilstand gekomen. De bestuurder en passagier zijn zelf uit de auto gekropen en vervolgens naar huis gelopen. De 19 jarige moest zich nog wel onder doktersbehandeling stellen, omdat hij lichte verwondingen had opgelopen.



Elburg - aanrijding


Bij een aanrijding op de kruising van de Pluutstraat met de Veltstraat is zondag, rond 15.25 uur een 20 jarige automobiliste uit Elburg gewond geraakt. Een 39 jarige automobiliste uit Elburg verleende op de genoemde kruising geen voorrang aan de 20 jarige en een aanrijding was het gevolg. Beide auto's werden afgesleept.



Harderwijk - inbraak in woning


In een woning aan de Walsekamp is zondag ingebroken. Men heeft een deur geforceerd om in de woning te komen. Weggenomen zijn een laptop, een agenda, een mobiele telefoon, sieraden, een onbekend geldbedrag en een digitale camera.


Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58




---- --