Rijn & Venen 16.30 uur

Utrecht 08-12-2003 - Persberichten district Rijn & Venen

Verkeersongeval
MAARSSEN Op maandag 8 december heeft een ongeval plaatsgevonden.

Omstreeks 13.45 uur rijdt een 26-jarige man uit Utrecht met zijn bestelbus over de Zuilense Ring. Voor hem voegt een personenauto in ter hoogte van de Maarsseveense Poort. Deze auto rijdt met geringe snelheid de linkerrijstrook op, waardoor de 26-jarige man een noodremming moet uitvoeren om een kop-staartbotsing te voorkomen. Hij verliest hierbij de controle over het stuur en raakt in een slip van 180 graden. De bestelauto raakt hierdoor in de berm, waar hij op zijn rechterzijkant tot stilstand komt. De bestelauto loopt hierbij schade op. De veroorzaker van dit ongeval rijdt door.

Getuigen die iets hebben gezien kunnen contact opnemen met politiedistrict Rijn & Venen: 0900-88 44.

Twee mannen aangehouden
MAARSSEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag 6 december twee mannen uit Utrecht van respectievelijk 31 en 42 jaar aangehouden. De Utrechters worden verdacht van het pogen in te breken in een woning aan de Binnenweg.

Rond 04.00 uur die nacht kreeg de politie een melding dat er een persoon zich verdacht ophield bij een woning. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat de donker geklede persoon inmiddels was weggelopen in de richting van de Mozartweg. De politie reed direct in deze richting en zag dat er een personenauto uit de richting van de Straatweg/Verbindingsweg kwam. Deze auto werd vervolgens op de Vogelweg aan de kant gezet. In de auto bleken de twee Utrechters te zitten waarvan er een voldeed aan het eerder doorgegeven signalement, waarop beiden werden aangehouden.

In de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen dat voor nader sporenonderzoek werd veilig gesteld. Na inspectie van de woning bleek dat er met een breekvoorwerp getracht was een raam open te breken. De mannen zijn inmiddels in verzekering gesteld. Het onderzoek tegen de twee wordt voortgezet.