Politie Amsterdam-Amstelland


Brommer onderuit: getuigen gezocht

8-12-2003. In de nacht van zaterdag op zondag hebben twee 17-jarige jongens met hun bromfiets een ongeluk gehad op de Osdorperweg. De bestuurder kwam er ongeschonden vanaf. De bijrijder raakte ernstig gewond aan zijn hoofd. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis. Het ongeluk werd veroorzaakt doordat de bestuurder een ijzeren balk die op een trailer lag en uitstak, niet meer kon ontwijken.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de balk waarschijnlijk opzettelijk zo is verlegd dat hij over de rijbaan heen stak en het verkeer ernstig in gevaar bracht. Het wijkteam Meer en Vaart is dan ook op zoek naar getuigen of andere mensen die meer licht op deze zaak kunnen werpen. U kunt bellen met: (0900) 8844.

---

Flat Groeneveen

8-12-2003. Vrijdagmiddag rond half vijf raakte een 29-jarige vrouw gewond bij een steekpartij in de flat Groeneveen. Zij werd in haar gezicht gestoken. Aanleiding was een ruzie over een uitgeleende cd. Een van de aanwezigen kwam tussenbeide, maar even later laaide de ruzie weer op en werd de vrouw twee keer in haar rug gestoken. Politiemensen arresteerden twee mannen en een vrouw op verdenking van zware mishandeling. Toen de vrouw bekende dat zij de steken had toegebracht, mochten de twee mannen naar huis. De vrouw wordt vandaag voorgeleid bij de officier van justitie. Het slachtoffer heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten.

---


Vondelpark

8-12-2003. Zondagmiddag om drie uur raakte een 27-jarige man gewond na een ruzie over roken. De man had even daarvoor op een terras in het Vondelpark een sigaret opgestoken. Een andere man maakte hierover een aantal opmerkingen en over en weer werden onvriendelijke dingen gezegd. De ruzie bereikte een toppunt toen de man die last had van het roken een vol glas tegen het hoofd van de roker gooide. De roker raakte hierbij gewond aan zijn hoofd. Hij moest in het ziekenhuis gehecht worden.

---