NED. ORG. VRIJWILLIGERSWERK

Inschrijving Complimenten 2003 gestart

12.500 Euro voor het beste vrijwilligersproject
Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) reikt op 9 december 2003 in samenwerking met de Rabobank, de Commissie Vrijwilligersbeleid en Samenleving & Bedrijf weer drie belangrijke vrijwilligersprijzen uit.
Het Nationale Compliment voor het beste vrijwilligersproject, Het GemeentenCompliment voor de gemeente met een actief vrijwilligerswerkbeleid en het Het OndernemersCompliment voor het bedrijf dat maatschappelijk onderneemt door
werknemersvrijwilligerswerk. Inschrijven voor deze prijzen is vanaf nu mogelijk!

Het Nationale Compliment
NOV en de Rabobank zijn van mening dat het vrijwilligerswerk in Nederland tenminste één keer per jaar een groot Compliment verdient. Het Nationale Compliment is dé prijs voor opvallende en inspirerende vrijwilligersprojecten en wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. De drie beste projecten winnen resp. 12.500 Euro, 7.500 Euro en 5.000 Euro.

Het GemeentenCompliment
Zonder vrijwilligerswerk zou de samenleving een stuk minder leefbaar zijn. Veel plaatselijke vrijwilligersprojecten worden gestart op eigen initiatief van de bevolking, maar erkenning, ondersteuning, netwerken en promotie vanuit de gemeente zijn van essentieel belang om deze initiatieven te kunnen blijven voortzetten. Goed gemeentelijk vrijwilligerswerkbeleid verdient dus een Compliment! NOV en de Commissie Vrijwilligersbeleid organiseren deze prijs voor de derde keer.

Het OndernemersCompliment
Steeds meer bedrijven stimuleren hun medewerkers om maatschappelijk actief te zijn. Het samenspel tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties biedt ondersteuning aan het vrijwilligerswerk en is positief voor de motivatie en bedrijfstrots van medewerkers en dus voor het bedrijf. De beste initiatieven verdienen een Compliment NOV en Samenleving & Bedrijf reiken deze prijs voor de derde keer uit.

Thema 2003: Samen Werkt!
Bij de beoordeling van de inschrijvingen wordt behalve naar algemene criteria, ook gekeken of er aansluiting is bij het thema 'Samen Werkt'. De jury let dit jaar speciaal op verrassende samenwerkingsverbanden tussen gemeenten, bedrijfsleven en vrijwilligersprojecten. Gebleken is dat vrijwillige inzet loont. Initiatieven van individuen groeien uit tot projecten die bijdragen tot een leefbare maatschappij. Ze zorgen voor sociale samenhang en actief burgerschap. Ook de politiek en het bedrijfsleven erkennen dit, zeker nu de waarden en normen van dit land zo hoog op de politieke agenda staan. En steeds duidelijker wordt dat bundeling van krachten de beste resultaten oplevert.

Inschrijven
Inschrijven voor Het Nationale Compliment kan tot 30 juni a.s. De inschrijving voor Het GemeentenCompliment en Het OndernemersCompliment sluit op 30 september. Gemeenten en bedrijven kunnen ook worden voorgedragen door anderen, bijvoorbeeld door plaatselijke vrijwilligersorganisaties.
Een inschrijfformulier is verkrijgbaar bij NOV, 030 2319844 of algemeen@nov.nl. Digitaal inschrijven is mogelijk via www.nov.nl.

Einde bericht