Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek


ABVAKABO FNV

PERSUITNODIGING: landelijke actiedag grootste zorg-CAO

Hierbij nodigen wij u uit om dinsdag 9 december naar de landelijke actiedag Verpleeg- & Verzorgingshuizen en Thuiszorg te komen. De landelijke actiedag wordt georganiseerd door de bonden met hart voor de zorg: ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak en De Unie. De actiemanifestatie vindt plaats in de Heineken Music Hall in Amsterdam. U bent welkom vanaf 10.30 uur.

CAO-conflict
De CAO Verpleeg- & Verzorgingshuizen en de CAO Thuiszorg zijn afgelopen op 1 juli 2003. Door de werkgevers is voorgesteld om een gezamenlijke CAO te maken van de huidige twee. Daaraan wilden de bonden meewerken. Toen de werkgevers niet met goede voorstellen kwamen en ook niet ingingen op de voorstellen van de bonden ontstond er een conflict. De gezamenlijke vakbonden stelden een ultimatum met een aantal eisen. De werkgevers gingen niet op de eisen in en de werknemers kwamen in actie.

Vele acties
Een groot aantal locale acties en de diverse grotere regionale acties hebben niet geleid tot goede voorstellen van de werkgevers. Daarom vinden de drie bonden het tijd voor een grote landelijke actiedag. Die vindt aanstaande dinsdag plaats in de Heineken Music Hall (naast de ArenA). In het hele land leggen mensen het werk neer om gezamenlijk met bussen naar Amsterdam te komen. Zolang de werkgevers niet op de voorstellen van de bonden ingaan, gaan de acties door.


---


---
Wilt u meer weten over de landelijke actiedag, neem dan contact op met:

Ubbo Dijk voorlichter ABVAKABO FNV 06-209 56 821

Dammis de Geus voorlichter CNV Publieke Zaak 06-512 44 064

Programma Actiemanifestatie (onder voorbehoud)
11.00 - Officiele opening
12.40 - Paul Koeslag, voorzitter CNV Publieke Zaak 13.00 - Jenneke van Pijpen, vice-voorzitter ABVAKABO FNV 15.00 - einde

Gastheer: Sjaak Bral
Muzikale ondersteuning: Lois Lane, DJ Ardy B en Alides Hidding (Timebandits).

Van het optreden van Lois Lane kunt u alleen beeldmateriaal gebruiken met uitdrukkelijke toestemming van het management van de band.

LOCATIE
De 'Heineken Music Hall' is gelegen aan:
ArenA Boulevard
1100 AV AMSTERDAM ZUID-OOST

05 dec 03 12:25