Politie Amsterdam-Amstelland

Agenten gewond bij inval
9-12-2003. Maandagochtend rond tien uur zijn vijf politieagenten lichtgewond geraakt bij de arrestatie van een 30-jarige man in een woning aan de Pelikaanstraat. Toen de agenten de verdachte wilden arresteren voor huiselijk geweld, verzette hij zich hevig. De man werd daarbij geholpen door zijn moeder en twee broers. Zij werden allemaal gearresteerd. Bij de aanhouding moest pepperspray gebruikt worden. De politieagenten konden na behandeling in het ziekenhuis hun werk hervatten.

---

GPS wijst weg naar gestolen taxi

9-12-2003. Dinsdagochtend om tien over half vier werd een taxi op slinkse wijze gestolen. De taxichauffeur moest een klant oppikken op de Marnixkade. Toen hij naar de woning toeliep om aan te bellen, stapte er een persoon in de taxi en reed weg. De taxichauffeur rende naar een politiebureau en waarschuwde direct de taxicentrale die via het GPS de bewuste taxi kon traceren. Op het systeem was te zien dat de taxi in de Westerstraat stond. Politiemensen troffen hier de lege auto aan. Er was een geldbedrag weggenomen.

---

Onwel in auto: man overleden

9-12-2003. Maandagochtend werd een 71-jarige man onwel in zijn auto, toen hij op de Slochterweg reed. Hij kreeg waarschijnlijk een hartaanval, waarna hij tegen een verkeerslicht is gereden. Een passerende arts heeft samen met omstanders het slachtoffer gereanimeerd. De man werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij is overleden.
Lekker knallen? Doe het veilig!

Vuurwerk

9-12-2003. Met Oud en Nieuw in het zicht begint het bij veel mensen weer te kriebelen. Om rond de jaarwisseling ook echt "lekker te knallen" is het belangrijk op een veilige manier met vuurwerk om te gaan.


---

Man onderkoeld na val in water
9-12-2003. Maandagavond rond half acht raakte een 47-jarige man onderkoeld na in het water van de Mauritskade te zijn gevallen. De man wilde op een bootje stappen, maar tijdens deze manoeuvre verloor hij zijn evenwicht. Omstanders hebben de man op de kant geholpen.