Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

persberichten

Website over inspraak leerlingenvervoer online

9 december 2003

Op 8 december 2003 is www.leerlingenvervoer.net online gegaan. De website is bestemd voor ouders die inspraak willen in het vervoer van hun kind van en naar school. Een adviesraad leerlingenvervoer is daarbij een goed middel. Hoe start je een adviesraad? Hoe krijg je ouders en betrokkenen bij elkaar? Hoe werkt de gemeente? Hoe zit het met klachten en bezwaar? Antwoorden op deze vragen zijn te vinden op www.leerlingenvervoer.net.

In een adviesraad leerlingenvervoer zijn vooral ouders vertegenwoordigd. Een adviesraad overlegt regelmatig met de gemeente over het beleid en over de dagelijkse vervoerspraktijk: de gemeentelijke verordening, de aanbesteding van het vervoer, de veiligheid en de reistijden. Ook gemeente en vervoerder zijn daarbij gebaat. De ervaring leert dat de kwaliteit van het leerlingenvervoer verbetert als er in de gemeente een adviesraad actief is.

logo van het project

Op de website staan antwoorden op vele vragen waarmee adviesraden leerlingenvervoer te maken krijgen. Daarnaast bevat de site een discussieforum. Via dit forum kunnen ouders en adviesraden met elkaar communiceren en ervaringen uitwisselen.

De website is een product van het project adviesraden leerlingen vervoer. Het project is een initiatief van: De Federatie van Ouderverenigingen, de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad, de Nederlandse Katholieke vereniging van Ouders, de Landelijke Oudervereniging Bijzonder Onderwijs op Algemene Grondslag, Ouders, Christelijk Onderwijs en Opvoeding, de Vereniging voor Openbaar Onderwijs en de Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie 3VO. Het project wordt mogelijk gemaakt door subsidie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectcoördinator Gerda van Piggelen, 030-2916600, of mailen naar leerlingenvervoer@cg-raad.nl.
---