TNT Post Groep NV

Persbericht

Korea Post en TPG bundelen krachten in strategisch samenwerkingsverband

09 12 2003 - Het Koreaanse postbedrijf (Korea Post) en de post, express en logistieke onderneming TPG N.V. hebben vandaag de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MOU) bekendgemaakt dat de basis vormt voor een breed strategisch samenwerkingsverband. Deze samenwerking bouwt verder op de succesvolle samenwerking tussen Korea Post en TPG in de internationale express business in Korea, die in 2001 is aangegaan.

Een delegatie van Korea Post onder leiding van topman de heer Koo, bracht op uitnodiging van Peter Bakker, voorzitter van de Raad van Bestuur van TPG, een bezoek aan het hoofdkantoor van TPG. Tijdens dit bezoek ondertekenden de heer Koo en Peter Bakker een MOU, waarin werd overeengekomen om met onmiddellijke ingang een taskforce op te richten voor de verkenning van de interessante mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van post en express.

De succesvolle samenwerking van Korea Post en TPG in het verleden vormt een solide basis voor de uitbreiding en de intensivering van de relatie. Daarnaast kunnen de partners hun krachten bundelen voor het verkennen van de wereldwijde markten. Door te profiteren van synergie-effekten en hun gecombineerde expertise zullen Korea Post en TPG de dienstverlening aan hun Koreaanse en wereldwijde klanten verder verbeteren.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post-, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 161.000 medewerkers in 62 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2002 bedroeg ruim 11,7 miljard, een groei van 5% ten opzichte van 2001. De omzet is gedurende het eerste halfjaar van 2003 met 1% gestegen. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

YearIssued:2003 MonthIssued:12

Print this page

webmaster@tpg.com

9-12-2003 CET: 12:32

dotted line

Gerelateerde pagina's
Go to the selected shortcut This image is only for layout
Archief persberichten

Hieronder kunt u zoeken in ons persberichtenbestand. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Toon persberichten:

jaar:

maand:

onderwerp:

type:

divisie:

Go to the press releases of your choice
This image is only for layout
Abonneren

Zet me op de verzendlijst van persberichten
Abonneren op press releases
This image is only for layout